CARDOLEX 5/160 mg tedavi paketi Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cardolex nedir, Cardolex ne için kullanılır, Cardolex ne ilacı, Cardolex neye yarar, Cardolex ne işe yarar, Cardolex neye iyi gelir, Cardolex kullananlar, Cardolex kullanımı, Cardolex uygulama, Cardolex etkileri, Cardolex faydaları bilgilerini içerir.

2.CARDOLEX nedir ve ne için kullanılır?

• CARDOLEX, herbiri 5 mg amlodipine eşdeğer amlodipin besilat içeren 28 adet tablet ve herbiri 160 mg valsartan içeren 28 adet film tabletin bulunduğu 4 adet blister ambalajda takdim edilmektedir.

• Amlodipin 5 mg tablet, beyaz ve çentikli yuvarlak tablettir.

Valsartan 160 mg film tablet, oblong, çentiksiz ve sarı renkli film tablettir.

• CARDOLEX, kalsiyum kanal blokörleri sınıfına ait bir madde olan amlodipin içeren tabletler ile anjiyotensin-II reseptör antagonistleri sınıfına ait bir madde olan valsartan içeren film tabletlerden oluşan bir tedavi paketidir. Bu maddelerin ikisi de yüksek kan basıncınızın (hipertansiyon) kontrol edilmesini sağlar.

Amlodipin, damar düz kas hücrelerinin kalsiyum kanallarını bloke eder; bu da, kan damarlarının kasılmasını önler. Vücut tarafından üretilen bir madde olan anjiyotensin II, kan damarlarının büzülmesine neden olarak kan basıncını artırır. Valsartan, anjiyotensin II'nin etkisini bloke ederek etki eder. Bu iki mekanizma da kan damarlarınızı gevşetir ve kan basıncınızı düşürür.

• CARDOLEX, kan basıncını düşüren tek bir ilaç ile yeterince kontrol edilemeyen kan basıncı yüksek olan hastalarda, yüksek kan basıncının (hipertansiyonun) tedavi edilmesi amacıyla kullanılır. Eğer, yüksek kan basıncı uzun süre devam ederse beyin ve böbreklerdeki kan damarlarını tahrip edebilir ve inmeye, kalp yetmezliğine ya da böbrek yetmezliğine yol açabilir. Kan basıncının normal düzeye düşürülmesi, bu bozuklukların ortaya çıkma riskini azaltır.