CAPD 18 STAY SAFE PERITON DIALIZ 2500 ml Dozu

Fresenius Medikal Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Capd Periton Dializ dozu, Capd Periton Dializ dozaj, Capd Periton Dializ doz aşımı, Capd Periton Dializ uygulama, Capd Periton Dializ kullanım şekli, Capd Periton Dializ kullanımı, Capd Periton Dializ kullanım süresi, Capd Periton Dializ açmı tokmu, Capd Periton Dializ nedir, Capd Periton Dializ ne için kullanılır, Capd Periton Dializ nasıl kullanılır, Capd Periton Dializ faydaları, Capd Periton Dializ etkileri, Capd Periton Dializ günde kaç kez, Capd Periton Dializ sabah mı akşam mı, Capd Periton Dializ fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Farklı şekilde reçete edilmemişse, hastalara günde 4 kez değişim başına 2000 ml solüsyon verilir (günlük doz 8000 ml’ye tekabül eder). 2-10 saatlik bir bekleme süresinin ardından solüsyon boşaltılır.

Hastalar için bireysel olarak doz ayarlaması gerekir.

Eğer periton diyalizi tedavisinin başlangıcında abdominal distansiyon görülürse, değişim başına solüsyon hacmi azaltılmalıdır.

Çocuklara, vücut ağırlığına göre tedavi başına 500- 1500 ml ( 30 - 40 ml/ kg vücut ağırlığı ) solüsyon verilir.

İri yapılı yetişkinlerde ve/ veya daha yüksek hacimleri tolere edebilen hastalarda, ve eğer residüel renal fonksiyon kaybolmuşsa, uygulanan hacim 2500 - 3000 ml’ye çıkarılır.

Aralıklı veya sürekli periton diyalizi için cihaz kullanılıyorsa, daha büyük hacimlerde torba kullanılması tavsiye edilir.

Uygun doz, 5- 20 dakika boyunca peritoneal kateter kullanarak periton boşluğuna infüze edilir. Hekimin talimatlarına uygun olarak, solüsyon periton boşluğunda 2-10 saat (dengelenme süresi) boyunca kalmalıdır ve daha sonra boşaltılmalıdır.

Uygulama şekli:

CAPD 18 STAY SAFE intraperitoneal olarak kullanılır.

Tedavinin şekli, uygulama sıklığı ve gereken bekleme süresi ilgili hekim tarafından belirlenir.

Hastalar evde periton diyalizi uygulamaya başlamadan önce, periton diyalizi konusunda yeterlilik kazanmış olmalıdır. Eğitim kalifiye personel tarafından verilmelidir. Hekim hastanın evde periton diyalizi uygulamaya başlamasından evvel uygulama teknikleri konusunda ustalaşmasını sağlamalıdır. Herhangi bir problem veya belirsizlik olması durumunda hekimle bağlantıya geçilmelidir.

İstenen osmotik basınca bağlı olarak, CAPD 18 STAY SAFE daha düşük glukoz içeren diğer periton diyaliz solüsyonları (örn. daha yüksek veya düşük osmolariteli olanlar) ile dönüşümlü olarak kullanılabilir.

Reçete edilen dozlarda diyaliz, günlük olarak gerçekleştirilmelidir. Renal replasman tedavisi gerektiği sürece diyalize devam edilmelidir. (Kullanma talimatları için Bölüm 6.6 ’ya bakınız)
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Ek bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon

Ek bilgi bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Periton boşluğundaki diyaliz solüsyonunun fazlası kolaylıkla drenaj torbasına çekilebilir.

Çok sık veya çok ani değişimler, acil tedavi gerektiren dehidrasyon ve/veya elektrolit dengesizliklerine sebep olabilir.

Günde bir veya daha fazla değişimin unutulması durumunda veya uygulanan solüsyonun hacminin çok az olması durumunda, aşırı hidratasyon veya elektrolit dengesizlikleri meydana gelebilir.

Tedavi yarıda kesilirse veya tamamen bırakılırsa hayatı tehdit edici ödem veya üremi gelişebilir.