CANTAB PLUS 32 mg/12.5 mg 28 tablet Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cantab Plus nedir, Cantab Plus ne için kullanılır, Cantab Plus ne ilacı, Cantab Plus neye yarar, Cantab Plus ne işe yarar, Cantab Plus neye iyi gelir, Cantab Plus kullananlar, Cantab Plus kullanımı, Cantab Plus uygulama, Cantab Plus etkileri, Cantab Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.CANTAB PLUS nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın ismi CANTAB PLUS'tır. 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Tabletler pembe renkli, oblong, bir yüzü tek çentikli, diğer yüzü NOBEL yazılıdır ve üzerlerindeki çizgi boyunca iki eşit parçaya bölünebilirler.

CANTAB PLUS yüksek kan basıncının tedavisinde kullanılmaktadır (hipertansiyon tedavisinde). İki adet etken madde içermektedir: Kandesartan sileksetil ve hidroklorotiyazid. Bu iki etken madde kan basıncınızın düşürülmesinde birlikte rol almaktadırlar.

• Kandesartan sileksetil, 'anjiyotensin II reseptör antagonisti' adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Kan damarlarınızı gevşetmekte ve genişletmektedir. Bu da kan basıncınızın düşmesine yardımcı olmaktadır.

* Hidroklorotiyazid, 'diüretikler' (idrar söktürücüler) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Vücudunuzdan suyun ve sodyum gibi tuzların idrar ile uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bu da kan basıncınızın düşmesini sağlar.

Doktorunuz CANTAB PLUS'ı, kan basıncınızın tek başına kandesartan sileksetil veya hidroklorotiyazid ile düşürülemediği durumlarda reçete edebilir.