CANTAB 32 mg 28 tablet {8699540015692} Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cantab nedir, Cantab ne için kullanılır, Cantab ne ilacı, Cantab neye yarar, Cantab ne işe yarar, Cantab neye iyi gelir, Cantab kullananlar, Cantab kullanımı, Cantab uygulama, Cantab etkileri, Cantab faydaları bilgilerini içerir.

2.CANTAB nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın ismi CANTAB’dır ve 28, 56 ve 84 tabletlik ambalajlarda pazarlanmaktadır. Her bir tablet 32 mg etkin madde içerir.

Yetişkinlerde yüksek kan basıncının (hipertansiyon) ve kalp kası fonksiyonlarının azaldığı hastalardaki kalp yetmezliğinin tedavisinde anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörlerine ilave olarak veya ADE inhibitörlerinin kullanılamadığı zamanlarda kullanılmaktadır (ADE inhibitörleri kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan bir ilaç grubudur.).

Etkin madde kandesartan sileksetil'dir. Kandesartan sileksetil, 'anjiyotensin II reseptör antagonisti' adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Kan damarlarınızı gevşetmekte ve genişletmektedir. Bu da kan basıncınızın düşmesine yardımcı olmaktadır. Böylece kalbinizin kanı vücudunuzun tüm bölümlerine pompalaması kolaylaşır.