CANDIMAX 50 mg 7 kapsül Endikasyonları

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Candimax endikasyonları, Candimax tedavisi, Candimax ne işe yarar, Candimax neye yarar, Candimax ne için kullanılır, Candimax nedir, Candimax faydaları, Candimax ne ilacı, Candimax ne zaman kullanılır, Candimax kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Kültür ve diğer laboratuar çalışmalarının sonuçları bilinmeden önce tedavi başlatılabilir. Fakat

bu sonuçlar mevcut olduğunda, tedavi gerektiği şekilde düzenlenmelidir.

CANDİMAX, aşağıdaki durumların tedavisinde endikedir:

1. Genital kandidiyaz. Akut veya tekrarlayan vajinal kandidiyaz. Kandidiyal balanit. Semptomatik genital kandidiyazisi olan eşler de tedavi edilmelidir.

2. Mukozal kandidiyaz. Bunlann arasında orofarenjeal, özofajeal, yayılıcı olmayan (non-invazif) bronkopulmoner enfeksiyonlar, kandidüria, mukokütanöz kandida enfeksiyonları (kronik oral atrofık kandidiyaz da dahil) vardır. Normal veya bağışıklık fonksiyonları bozulmuş hastalar tedavi edilebilir.

3. Tinea pedis. tinea korporis, tinea kruris, tinea versicolor ve dermal kandida enfeksiyonları. CANDİMAX, tırnak infeksiyonları ve tinea kapitis için endike değildir.

4. Kandidemi. dissemine kandidiyaz ve yayılıcı (invazif) kandida enfeksiyonlarının diğer formları dahil olmak üzere sistemik kandidiyaz. Bunlar periton, endokard, akciğer ve idrar yolları enfeksiyonlarını kapsar. Habis hastalığı olan, yoğun bakım ünitelerinde yatan, sitotoksik veya immünosupresif tedavi gören veya kandida enfeksiyonlarına predispoze edici diğer faktörlerin bulunduğu hastalar tedavi edilebilirler.

5. Kriptokoksik menenjit ve diğer organların (akciğer ve cilt gibi) enfeksiyonları dahil olmak üzere kriptokokkoz. AİDS’li hastalar, organ nakli yapılmış veya immünosupresyonun diğer sebepleri olan veya normal bulunan hastalar tedavi edilebilir. Flukonazol, AİDS’li hastalarda kriptokoksik hastalığın nüksünü önlemek için idame tedavisi olarak kullanılabilir.