CANDEXIL PLUS 16 mg/12.5 mg 84 tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Candexil Plus nedir, Candexil Plus ne için kullanılır, Candexil Plus ne ilacı, Candexil Plus neye yarar, Candexil Plus ne işe yarar, Candexil Plus neye iyi gelir, Candexil Plus kullananlar, Candexil Plus kullanımı, Candexil Plus uygulama, Candexil Plus etkileri, Candexil Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.CANDEXIL PLUS nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın ismi CANDEXİL PLUS 'tır. 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Tabletler açık sarı renkli, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli oblong şeklindedirler.

CANDEXİL PLUS yüksek kan basıncının tedavisinde kullanılmaktadır (hipertansiyon tedavisinde). İki adet etken madde içermektedir: Kandesartan sileksetil ve hidroklorotiyazid. Bu iki etken madde kan basıncınızın düşürülmesinde birlikte rol almaktadırlar.

• Kandesartan sileksetil, ‘anjiyotensin II reseptör antagonisti’ adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Kan damarlarınızı gevşetmekte ve genişletmektedir. Bu da kan basıncınızın düşmesine yardımcı olmaktadır.

• Hidroklorotiyazid, ‘diüretikler’ (idrar söktürücüler) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Vücudunuzdan suyun ve sodyum gibi tuzların idrar ile uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bu da kan basıncınızın düşmesini sağlar.

Doktorunuz CANDEXİL PLUS’ı, kan basıncınızın tek başma kandesartan sileksetil veya hidroklorotiyazid ile düşürülemediği durumlarda reçete edebilir.