BUSPON 5 mg 50 kapsül Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Buspon dozu, Buspon dozaj, Buspon doz aşımı, Buspon uygulama, Buspon kullanım şekli, Buspon kullanımı, Buspon kullanım süresi, Buspon açmı tokmu, Buspon nedir, Buspon ne için kullanılır, Buspon nasıl kullanılır, Buspon faydaları, Buspon etkileri, Buspon günde kaç kez, Buspon sabah mı akşam mı, Buspon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Tedaviye günde 2-3 defa 5 mg buspiron verilerek başlanır. Optimum doz günde 15-30 mg (bölünmüş dozlar halinde) arasında değişir. Maksimum günlük doz 45 mg’ı geçmemelidir. Renal veya hepatik bozuklukda doz azaltılmalıdır.

Uygulama şekli:

BUSPON kapsül oral uygulama içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Renal veya hepatik bozuklukda doz azaltılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

18 yaşından küçüklerde kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Özellikler:

Belirtileri mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, kulak çınlaması ve huzursuzluk. Hafif bradikardi ve hipotansiyon bildirilmiştir. Ekstrapiramidal belirtiler, terapötik dozlarda kullanımdan sonra bildirilmiştir. Nadiren konvülsiyonlar oluşabilir.

Yönetimi:

Tedavi semptomatik ve destekleyici olmalıdır. Gastrik dekontaminasyonun faydalan belirsizdir. Hasta 5 mg/kg’dan daha fazla buspirona maruz kalmış, üzerinden maksimum 1 saat zaman geçmiş hastada uykulu hal mevcut değil ise aktif kömür ile tedavi düşünülebilir.