BUDIAIR 200 mcg JET inhilasyon çözeltisi Nedir

Chiesi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Budiair nedir, Budiair ne için kullanılır, Budiair ne ilacı, Budiair neye yarar, Budiair ne işe yarar, Budiair neye iyi gelir, Budiair kullananlar, Budiair kullanımı, Budiair uygulama, Budiair etkileri, Budiair faydaları bilgilerini içerir.

2.BUDIAIR nedir ve ne için kullanılır?

BUDIAIR JET, glukokortikosteroidler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahil olan budesonid adı verilen bir etkin madde içerir. BUDIAIR JET, akciğerlerdeki iltihabı azaltmak için kullanılır ve solunum yollarını açık tutarak astım belirtilerini azaltır.

BUDIAIR JET, aluminyum basınçlı kap içerisinde 200 ölçülü doz bulunduran, her uygulamada 200 mikrogram budesonid püskürten, plastik ara cihaz (JET) aracılığı ile ağızdan solununan bir ilaçtır.

  • Yetişkinler ile 6 yaş ve üzeri çocuklarda astımın uzun süreli (idame) tedavisi,
  • Yetişkinlerde kronik tıkayıcı bronşit (hava yollarını kaplayan zarın iltihaplanmasıdır ve kronik tıkayıcı akciğer hastalığının [KOAH] bir bileşenidir) için kullanılır. KOAH’ta tek başına kullanılması önerilmez.
  • Astım akciğerlerdeki küçük hava yollarının iltihabından kaynaklanır. Düzenli BUDIAIR JET kullanımı astım krizlerinin önlenmesine ve nefes alma problemlerinin hafifletilmesine yardımcı olur. Semptomlarınız düzelse bile düzenli olarak BUDIAIR JET kullanmaya devam etmelisiniz.
  • BUDIAIR JET ayrıca, KOAH’a bağlı solunum zorluğu olan kişilerde solunumu rahatlatmak için kullanılabilir. Hava yollarındaki iltihabı azaltarak hava yolu darlığına bağlı nefes darlığının giderilmesine katkıda bulunur. Ancak budesonid, KOAH’da tek başına monoterapi olarak (tek ilaçla tedavi şeklinde) kullanılmamalıdır.