BUDECORT STERI-NEB 0.5 mg/2 ml nebulizasyon için inhilasyon süspansiyonu içeren tek dozluk 20 ampül Zararları

Med Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Budecort Steri-Neb zararları, Budecort Steri-Neb önlemler, Budecort Steri-Neb riskler, Budecort Steri-Neb uyarılar, Budecort Steri-Neb yan etkisi, Budecort Steri-Neb istenmeyen etkiler, Budecort Steri-Neb cinsel, Budecort Steri-Neb etkileri, Budecort Steri-Neb tedavi dozu, Budecort Steri-Neb aç mı tok mu, Budecort Steri-Neb hamilelik, Budecort Steri-Neb emzirme, Budecort Steri-Neb alkol, Budecort Steri-Neb kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik deneyler, literatür kayıtları ve pazarlama sonrası deneyimlere göre aşağıdaki yan etkiler görülebilir:

Tablo 2

Yaygın

İstenmeyen etkiler

(> 1/100, <1/10)

Boğazda hafif iritasyon

Orofarenksde Candida enfeksiyonu

Ses boğuklaşması

Öksürük

Seyrek

(> 1/10.000, <1/1.000)

Sinirlilik, huzursuzluk, depresyon, davranış bozuklukları.

Deri döküntüsü, kontakt dermatit, ürtiker, anjiyoödem, bronkospazm ve anaflaktikreaksiyon dahil akut ve geç aşırı duyarlılıkreaksiyonları.

Deride morarma

İnhalasyon yoluyla kullanılan ilaçlar, etki mekanizması bilinmemekle birlikte, nadiren bronkospazma yol açabilir.

İnhalasyon glukokortikosteroidleri ile, nadir olarak, bazı hastalarda, muhtemelen doza, tedavi süresine, birlikte kullanılan ya da daha önceden kullanılmış olan steroidlere kişisel duyarlılığabağlı olarak adrenal hipofonksiyonu ve büyüme hızının azalması dahil, sistemikglukokortikosteroidlerin bulgu ve belirtileri ortaya çıkabilir.

Nebülizatörün yüz maskesi ile kullanıldığı bazı hastalarda, yüz cildinde iritasyon görülmüştür. Yüz derisindeki iritasyonun önlenmesi amacıyla, maskenin kullanılmasından sonra hastayüzünü su ile yıkamalıdır.

Şüpheli Advers Reaksiyonların Raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck,gov.tr; e-posta: tufam@titck,gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)