BUDECORT STERI-NEB 0.5 mg/2 ml nebulizasyon için inhilasyon süspansiyonu içeren tek dozluk 20 ampül Gebelik

Med Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Budecort Steri-Neb gebelik kategorisi B'dir. Budecort Steri-Neb hamilelik kategorisi, Budecort Steri-Neb gebelik kategorisi, Budecort Steri-Neb emzirme, Budecort Steri-Neb anne sütüne geçer mi, Budecort Steri-Neb laktasyon, Budecort Steri-Neb hamilelerde kullanımı, Budecort Steri-Neb ve bebek, Budecort Steri-Neb kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B Gebelik dönemi

Kapsamlı prospektif epidemiyolojik çalışmalar ve dünya çapındaki pazarlama sonrası deneyim, gebelik döneminde inhale budesonidin fetüs/yeni doğan sağlığı üzerinde biradvers etkisini işaret etmemektedir.

Diğer ilaçlarda olduğu gibi, budesonidin de gebelik döneminde kullanılması annedeki yararları ile fetusüzerindeki risklerin karşılaştırılmasınıgerektirir.İnhale

glukokortikosteroidler, benzer pulmoner cevaplara ulaşmak için gerekli oral glukokorikosteroidlere oranla daha düşük sistemik etkileri nedeniyle göz önüne alınmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Budesonid anne sütüne geçer. Ancak BETDECORT STERİ-NEB’in terapötik dozlarında emzirilen çocuk üzerinde etkisi olması beklenmez. BETDECORT STERİ-NEB laktasyondöneminde kullanılabilir.