BT oral solüsyon 45 ml Kullanımı

Yenişehir Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.BT nasıl kullanılır ?

B.T. ORAL’i her zaman doktorunuzun önerdiği şekilde alınız. Emin değilseniz doktorunuza sorunuz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

B.T. ORAL’ in kullanımına başlamadan önce “berrak sıvılar” içiniz. Katı yiyecekler yemeyiniz.

“Berrak sıvılar”; su, yoğun olmayan çorba, posasız sıkılmış meyve suları (kırmızı veya kara üzüm, böğürtlen gibi mor renkli meyveler hariç), siyah çay veya sütsüz kahve, berrakkarbonatlı veya karbonatlı olmayan alkolsüz içeceklerdir.

Bu ilacı aldıktan sonra kendinizi hasta gibi hissetmemeniz için, olabildiğince çok sıvı almalısınız.

B.T. ORAL, ishal tarzı çeşitli bağırsak hareketleri oluşturacaktır. Bu hareketler genellikle 30 dakika içinde başlar ve 6 saate kadar sürebilir. İlacın kullanılmasından sonra, lütfenbağırsak hareketleri bitinceye kadar tuvaletin yakınlarında bulununuz.

İlk veya ikinci dozu aldıktan sonraki 6 saat içerisinde hiçbir bağırsak hareketi gerçekleşmemişse, ürünü tekrar kullanmayınız, acilen doktorunuzla iletişime geçiniz,çünkü su kaybı yaşayabilirsiniz.

Uygulama yolu ve metodu

B.T. ORAL alımına hastane randevusundan önceki gün başlanmalıdır.

Birinci veya ikinci dozun alınması

Öğlen saat 12'den önceki hastane randevuları için, "Sabah Randevusu" dozaj talimatları izlenmelidir. Öğlen saat 12'den sonraki hastane randevuları için, "Öğleden SonraRandevusu" dozaj talimatları izlenmelidir.

SABAH RANDEVUSU

Randevudan önceki gün Sabah saat 7-

Birinci Doz- 1 şişe (45 mİ) B.T. ORAL’i yarım bardak soğuk suda (120 mİ) seyreltiniz. Bu solüsyonu içtikten sonra bir dolu bardak (240 mİ) soğuk su içiniz. Arzu edersenizdaha fazla içebilirsiniz. Bağırsak hareketleri sırasında kaybedilen sıvıları yerine koymakiçin mümkün olduğunca fazla sıvı içiniz.

Öğlen Saat 1 Öğle yemeği - Öğle yemeği yerine en az üç dolu bardak (720 mİ.) “berrak sıvı” veya su içiniz. Arzu ederseniz daha fazla içebilirsiniz. Öğlenden sonra susuzlukhissettiğiniz zaman berrak sıvı veya su içebilirsiniz.

Akşam Saat 7 Akşam yemeği - Akşam yemeği yerine en az bir dolu bardak “berrak sıvı” veya su içiniz. Arzu ederseniz daha fazla içebilirsiniz.

İkinci Doz- Hemen sonra 45 ml’yi yarım bardak soğuk suda (120 mİ) seyreltiniz. Bu solüsyonu içtikten sonra bir dolu bardak (240 mİ) soğuk su içiniz. Arzu ederseniz dahafazla içebilirsiniz.

Gece yarısına kadar gerekirse ilave su veya “berrak sıvı” içebilirsiniz.

Bol miktarda berrak sıvı içilmesi bağırsağın prosedür için temizlenmesine yardımcı olacaktır.

ÖĞLEDEN SONRA RANDEVUSU Randevudan önceki gün

Saat 1 öğle yemeği - Hafif bir atıştırma yapılabilir. Öğle yemeğinden sonra hastane randevusunun sonrasına kadar başka katı besin alınmamalıdır.

Akşam 7 akşam yemeği - Akşam yemeği yerine en az bir dolu bardak “berrak sıvı” veya su içiniz. Arzu ederseniz daha fazla içebilirsiniz.

Birinci Doz- Hemen sonra 45 ml’yi yarım bardak soğuk suda (120 mİ) seyreltiniz. Bu solüsyonu içtikten sonra bir dolu bardak (240 mİ) soğuk su içiniz. Arzu ederseniz dahafazla içebilirsiniz.

Bağırsak hareketleri sırasında kaybedilen sıvıları yerine koymak için mümkün olduğunca fazla sıvı içiniz.

Gece yatmadan önce en az üç dolu bardak su veya “berrak sıvı” içiniz.

Randevu günü

Sabah Saat 7- Kahvaltı yerine en az bir dolu bardak “berrak sıvı” veya su içiniz. Arzu ederseniz daha fazla içebilirsiniz.

İkinci Doz- Hemen sonra 45 ml’yi yarım bardak soğuk suda (120 mİ) seyreltiniz. Bu solüsyonu içtikten sonra bir dolu bardak (240 mİ) soğuk su içiniz. Arzu ederseniz dahafazla içebilirsiniz.

Bağırsak hareketleriyle kaybedilen sıvıyı yerine koymak için mümkün olduğu kadar çok sıvı içiniz. Bol miktarda berrak sıvı içilmesi bağırsağın prosedür için temizlenmesineyardımcı olacaktır.

Sabah saat 8:00’e kadar daha fazla sıvı veya “berrak sıvı” alınabilir.

Bu ürün normalde 30 dakika ila 6 saat arasında bağırsak hareketi sağlayacaktır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

B.T. ORAL 18 yaş altındaki çocuklara verilmemelidir.

Yaşlılarda kullanımı

65 yaş üstü kişilerin, daha sonraki bölümlerde verilen tavsiyelere özellikle dikkat etmesi gerekmektedir. Tıbbi gözetime ihtiyacınız olabilir.

Özel kullanım durumları

Böbrek/karaciğer yetmezliği;

Karaciğer fonksiyon bozukluğunuz bulunuyorsa, tuz yasaklı bir diyetteyseniz ya da böbrek hastasıysanız doktorunuz önermedikçe kullanmayınız.

B.T. ORAL yaşlı hastalarda nadiren vücutta şiddetli ve Ölümcül olan, tuz seviyelerinde değişiklik (elektrolit bozukluğu) olguları ile ilişkilendirilmiştir. Bu yüzden B.T. ORAL’inyarar/risk oranının bu risk grubu üzerinde tedaviye başlanmadan önce dikkatledeğerlendirilmesi gerekir.

Akut miyokard enfarktüsü (kalp krizi), unstabil angina (yeni ortaya çıkan ağrı veya mevcut ağrının sıklık veya şiddetinde artma veya her ikisi birarada olarak karakter değiştirmesi)vb. kalp hastalıkları, altta yatan renal (böbrekle ilgili) bozukluk için risk artışı,hipotansiyon, hipovolemi (kan hacminde azalma) ile eşlik eden hipotansiyon, öncedenmevcut olan elektrolit bozuklukları, elektrolit bozuklukları için risk artışı, (örn.,dehidratasyon (su kaybı), gastrik retansiyon (midenin yavaş boşalması), kolit (kalınbağırsak iltihabı), ağız yolu ile yeterli miktarda sıvı alamama, hipertansiyon veyahastalarda dehidratasyona neden olabilecek diğer durumlar) durumlarında veya zayıfbünyeli, düşkün ya da yaşlı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Bu riskler altındakihastalarda, başlangıçta ve tedavi sonrasında sodyum, potasyum, kalsiyum, klorür,bikarbonat, fosfat, kandaki üre azotu ve kreatinin değerleri göz önüne alınmalıdır.

Sodyum ve fosfat düzeylerinin yükselmesi ve kalsiyum ve potasyum düzeylerinin azalması sonucunda, hipematremi (yüksek sodyum), hiperfosfatemi (yüksek fosfor), hipokalsemi(kalsiyum iyonun düşüklüğü), hipokalemi ( potasyum düşüklüğü) ve asidoz oluşabilir.

Eğer hastada kolostomi (kalın bağırsağın (kolon) bir ameliyat ile karın ön duvarına açılması) veya ileostomi (ince bağırsağın (ileum) bir ameliyat ile karın ön duvarınaaçılması) varsa ya da tuzsuz bir diyet yapması gerekiyorsa preparat dikkatli kullanılmalıdırçünkü elektrolit dengesi bozukluğu, dehidratasyon veya asit dengesi bozukluğu oluşabilir.

İlaç kullanımı ardından sık ve sulu dışkı gelecektir. Su kaybına engel olması açısından mümkün olduğunca çok sıvı alınmalıdır. Yeterli sıvı alınmaması, aşırı sıvı kaybına yolaçarak dehidratasyon (su kaybı) ve hipovolemiyle (kan hacminde azalma) sonuçlanabilir.

Eğer B.T. ORÂL'in etkisinin güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla BT kullanırsanız

Gerekenden fazla miktarda B.T. ORAL alınması durumunda profesyonel yardım alınız veya bir sağlık merkezi ile bağlantıya geçiniz, çünkü su kaybı, kalp ve dolaşımproblemleri, solunum rahatsızlıkları, huzursuzluk ve bağırsak (kolik) ağrılarıyaşayabilirsiniz.

B.T. O RA Uden kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

BT'i kullanmayı unuttuysanız

B.T. ORAL’i kullanmayı unutursanız, doktorunuzun görüşüne başvurunuz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

BT ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Tedavi sonlandırıldığında, herhangi bir etki olduğuna dair veri bulunmamaktadır.