BRONKOLIN 300 retard 50 tablet Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bronkolin uyarılar, Bronkolin zararları, Bronkolin önlemler, Bronkolin riskler, Bronkolin yan etkisi, Bronkolin alerji, Bronkolin alkol, Bronkolin hamileler, Bronkolin emzirme, Bronkolin araç kullanımı, Bronkolin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Hamilelikte, özellikle hamileliğin ilk 3 ayında ve emzirme döneminde BRONKOLİN ancak zorunlu koşullarda hekim tavsiyesine göre kullanılır. 6 yaşından küçük çocuklar BRONKOLİN ile tedavi edilmemelidir.

Hastaların tedaviye cevabı dikkatlice takip edilmelidir, ağırlaşan astım semptomlarında tıbbi müdahaleye gerek duyulabilir.

Aşağıda belirtilen rahatsızlıkları olan kişilerde, zorunlu endikasyon durumunda özel bir dikkatle kullanılmalıdır:

- Kararsız angina pektorisi olan hastalar

- Taşikardik ritim bozukluğu eğilimi olanlar

- Hipertansiyonu olanlar

- Hipertrofik obstrüktif kardiyomiyopatili hastalar

- Hipertiroidi olan hastalar

- Epileptik nöbet geçirenler

- Mide ya da duodenum ülseri olanlar

- Karaciğer ya da böbrek işlevsel bozuklukları olanlar

- Kronik alkolizmi olanlar

- Akut ateşli hastalığı olan hastalar

Ksantinler; diüretik, steroid, beta agonist ilaç kullanımı ve hipoksi sonucunda oluşan hipokaleminin şiddetini artırabilirler. Hastaneye yatışı gerçekleşen ciddi astım hastalarında kişiye özel tedavi tavsiye edilmektedir. Bu gibi durumlarda serum potasyum seviyelerinin izlenmesi önerilir.

Ciddi yan etkiler (hipertoni, konvülsiyonlar, supraventriküler taşikardi) teofilin serum konsantrasyonunun tedavi değerlerinin üzerinde olduğunun göstergesi olabilir. Serum konsantrasyonları acil olarak kontrol edilmelidir ve teofilin dozunun azaltılmasına gerek duyulabilir.

Elektrokonvulsif tedavi uygulanan hastalarda özellikle dikkat edilmelidir; çünkü teofilin nöbet sürelerini uzatabilir. Status epileptikus meydana gelebilir.

Farklı uzatılmış salımlı teofilin ürünleri arasında biyoeşdeğerliliği sağlamak mümkün değildir. Bu sebeple, bir kez etkili doz belirlenince, hastaların klinik değerlendirmesi ve yeniden doz ayarı yapılmadan, bir uzatılmış salımlı teofilin preparatı başka bir uzatılmış salımlı teofilin preparatıyla değiştirilmemelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Herhangi bir olumsuz etkisi söz konusu değildir.