BRIDION 500 mg/5 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 10 flakon Yan Etkileri

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bridion yan etkileri, Bridion etkileri, Bridion zararları, Bridion belirtileri, Bridion uyarılar, Bridion önlemler, Bridion kilo aldırırmı, Bridion zayıflatırmı, Bridion zehirlenmesi, Bridion cinsellik, Bridion sorunlar, Bridion uykusuzluk, Bridion bağımlılık, Bridion bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BRIDION’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Eğer size anestezi uygulanırken yan etki meydana gelirse, bu yan etkiler anestezi uzmanınız tarafından tedavi edilecektir.

Aşağıdaki yan etkiler, BRIDION uygulanırken görülebilir ve bu nedenle belirli önlemlere ve tedavilere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu yan etkiler anestezi uzmanınız tarafından tedavi edilecektir.

Yan etkiler asagıdaki kategorilerde gösterildigi sekilde sıralanmıstır: Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir .

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir. Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları;

Yaygın değil;

• Allerjik reaksiyonlar (deride döküntü ve kırmızılık gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları)

Yaralanma, Zehirlenme ve yapılan işleme bağlı komplikasyonlar;

Yaygın;

• Derin uykudan çıkmanıza neden olur ve daha fazla anesteziye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durum ameliyat sonunda hareket etmenize ya da öksürmenize neden olabilir.( Anestezik komplikasyon)

• Kaslarınızın beklenenden daha uzun süre gevşemesi (uzayan nöromüsküler blok)

Sinir Sistemi Hastalıkları;

Çok yaygın;

• Ağzınızda hoş olmayan geçici bir tat oluşması (disgezi)

Yan etkilerin raporlanması