BREVIBLOC 10 mg 1 flakon Gebelik

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Brevibloc gebelik kategorisi C'dir. Brevibloc hamilelik kategorisi, Brevibloc gebelik kategorisi, Brevibloc emzirme, Brevibloc anne sütüne geçer mi, Brevibloc laktasyon, Brevibloc hamilelerde kullanımı, Brevibloc ve bebek, Brevibloc kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik Kategorisi: C / D (2. ve 3. trimester)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Bilinen bir etkileşimi yoktur.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. Hayvanlar üzerinde BREVIBLOC’la yapılan çalışmalarda üreme toksisitesi görülmüştür (bkz. kısım

5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Esmolol hidroklorür gebelik döneminde önerilmez.

Farmakolojik etkileri nedeniyle gebeliğin geç döneminde fetus ve yenidoğan üzerindeki yan etkileri (özellikle hipoglisemi, hipotansiyon ve bradikardi) dikkate alınmalıdır.

Gebelikte BREVIBLOC tedavisi gerekli olursa, ancak potansiyel yaran, fetus üzerindeki toksisiteden fazla ise kullanılmalıdır ve uteroplasental kan akımı ve fötal büyüme izlenmelidir. Yenidoğan bebeğin yakından izlenmesi gerekir.

Laktasyon dönemi

Esmolol hidroklorür emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Emziren kadınlarda esmolol hidroklorürün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Yenidoğan bebeklere/bebeklere potansiyel bir risk gözardı edilemez.

Üreme yeteneği / fertiiite