BONVIVA ROCHE 150 mg 3 tablet Nedir

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bonviva Roche nedir, Bonviva Roche ne için kullanılır, Bonviva Roche ne ilacı, Bonviva Roche neye yarar, Bonviva Roche ne işe yarar, Bonviva Roche neye iyi gelir, Bonviva Roche kullananlar, Bonviva Roche kullanımı, Bonviva Roche uygulama, Bonviva Roche etkileri, Bonviva Roche faydaları bilgilerini içerir.

2.BONVIVA ROCHE nedir ve ne için kullanılır?

Bonviva, bisfosfonatlar olarak bilinen ilaç grubunun bir üyesidir. Hormon içermez.

• Bonviva, 3 film kaplı tabletlik ambalaj boyutlarında temin edilebilir. Tabletler beyaz ila beyazımsı renkte ve dikdörtgen şeklindedir.

• Bonviva size, kırık riskinizde artış olduğundan, osteoporoz tedavisi amacıyla reçete edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, omurga kırıkları riskinde bir düşüş olduğu gösterilmiştir fakat kalça kırıkları ile ilgili herhangi bir çalışma yoktur. Osteoporoz, menopoz sonrasında kadınlarda yaygın olan, kemiklerdeki incelme ve zayıflamadır. Menopozda kadın yumurtalıkları, iskelet yapısını sağlıklı tutmaya yardımcı olan kadınlık hormonu östrojenin üretimine son verir.

Bir kadın ne kadar erken menopoza girerse, osteoporozda kırık riski de o kadar artar. Kırık

riskini artırabilecek diğer faktörler aşağıdaki gibidir:

- beslenme düzeninde yeterince kalsiyum ve D vitamini bulunmaması

- sigara veya çok fazla alkol tüketimi

- yeterince yürümeme veya ağırlık kaldırma egzersizi yapmama

- ailede osteoporoz öyküsü

Osteoporozu olan birçok insanda semptom görülmez. Semptom görülmüyorsa, bu rahatsızlığın sizde olup olmadığını bilemeyebilirsiniz. Ancak, osteoporoz, düşmeniz veya kendinizi yaralamanız halinde kemiklerinizin kırılma olasılığını artırır. 50 yaş sonrası kemik kırılması osteoporoz belirtisi olabilir. Osteoporoz ayrıca sırt ağrısı, boy kısalması ve kamburluğa neden olabilir.

Bonviva, osteoporoz nedeniyle oluşan kemik kaybını önler ve kemiğin yenilenmesine yardımcı olur. Dolayısıyla Bonviva kemiğin kırılma olasılığını azaltır.

Sağlıklı bir yaşam biçimi tedavinizden en yüksek faydayı sağlamanıza da yardımcı olacaktır. Sağlıklı yaşam biçimine kalsiyum ve D vitamini açısından zengin dengeli bir beslenme düzeni, yürüme veya başka herhangi bir ağırlık kaldırma egzersizi yapma, sigara ve çok fazla alkol kullanmama dahildir.