BIVOL 5 mg 28 tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bivol nedir, Bivol ne için kullanılır, Bivol ne ilacı, Bivol neye yarar, Bivol ne işe yarar, Bivol neye iyi gelir, Bivol kullananlar, Bivol kullanımı, Bivol uygulama, Bivol etkileri, Bivol faydaları bilgilerini içerir.

2.BIVOL nedir ve ne için kullanılır?

BIVOL, bir yüzü çentikli, beyaz, yuvarlak, bikonveks tabletler, halindedir. 7 tabletlik bilisterlerde ve her karton kutuda 4 veya 12 blister içeren ambalajlar olarak kullanıma sunulmuştur.

BİVOL 5 mg nebivolol (2.5 mg d-nebivolol ve 2.5 mg /-nebivolol olmak üzere) içerir. Nebivolol selektif beta-bloker ilaçlar grubunda (kardiyovasküler sistem üzerinde seçici etkili) yer alan kardiyovasküler bir ilaçtır. Kalp hızındaki artışı önler, kalbin pompalama gücünü

kontrol altına alır. Ayrıca kan damarları üzerinde genişletici etkiye sahiptir ve bu etkisi ile kan basıncında düşmeye yardımcı olur.

BİVOL yüksek kan basıncının (hipertansiyon) tedavisinde kullanılır. Ayrıca 70 yaş ve üzerindeki hastalarda, hafıf-orta düzeyde kronik kalp yetmezliğinin tedavisinde diğer tedavilere ilave olarak kullanılır.