BIOMENT BID FORTE 400/57 70 ml oral süspansiyon Uyarılar

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bioment uyarılar, Bioment zararları, Bioment önlemler, Bioment riskler, Bioment yan etkisi, Bioment alerji, Bioment alkol, Bioment hamileler, Bioment emzirme, Bioment araç kullanımı, Bioment fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

BİOMENT ile tedaviye başlamadan önce geçmişinde penisilin, sefalosporin ve diğer aleıjenlere karşı aşın duyarlılık hikâyesi varlığı dikkatlice sorgulanmalıdır.

Amoksisilin kullanımını takiben görülen kızamık benzeri döküntü enfeksiyöz mononükleoz ile ilişkili olabileceğinden eğer enfeksiyöz mononükleoza ilişkin bir şüphe var ise BİOMENT tedavisinden kaçınılmalıdır.

Uzun süreli kullanım zamanla duyarlı olmayan organizmalann aşın çoğalmasına neden olabilir.

BİOMENT ve oral antikoagülan kullanan bazı hastalarda seyrek olarak protrombin zamanında uzama (INR değerinde yükselme) bildirilmiştir. Antikoagülanlar ile birlikte reçete edildiğinde uygun şekilde izlenmesi gereklidir. İstenilen antikoagülasyon düzeyini sürdürebilmek için oral antikoagülan dozunda ayarlama yapılması gerekebilir.

BİOMENT kullanan bazı hastalarda karaciğer fonksiyon testlerinde değişiklikler gözlenmiştir. Bu değişikliklerin klinik önemi bilinmemektedir, ancak karaciğer fonksiyon bozukluğu bulgusu olan hastalarda BİOMENT dikkatli kullanılmalıdır.

Seyrek olarak bildirilmiş kolestatik sanlık şiddetli olmakla birlikte genellikle geri dönüşümlüdür. Tedavinin kesilmesinden sonra 6 haftaya kadar bulgu ve belirtiler kaybolabilir.

Böbrek bozukluğu olan hastalarda BİOMENT-BID 400/57 Forte Oral Süspansiyon kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Azalmış idrar çıkışı olan hastalarda, özellikle parenteral tedavide çok seyrek olarak krİstalüri görülmüştür. Yüksek doz amoksisilin tedavisi sırasında, amoksisilin krİstalüri olasılığını azaltmak için uygun miktarda sıvı alınması ve İdrar miktanmn düzenlenmesi tavsiye edilebilir, (bkz bölüm 4.9 Doz Aşımı ve tedavisi).

Bu tıbbi ürün potasyum içerir. Bu durum, böbrek fonksiyonlannda azalma olan hastalar ya da kontrollü potasyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

BİOMENT'in araç ve makine kullanımı üzerindeki etkileriyle ilgili bir çalışma gerçekleştirilmemiştir. Ancak, hastalar araç ve makine kullanımını etkileyebilecek istenmeyen etkiler (örn. aleıjik reaksiyonlar, sersemlik hali, konvülsiyonlar) oluşabileceği ile ilgili bilgilendirilmelidir (bkz. bölüm 4.8)