BIOMENT BID FORTE 400/57 70 ml oral süspansiyon Etkileşimi

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bioment etkileşimi, Bioment etken madde, Bioment yardımcı maddeler, Bioment alkol, Bioment etkileşim, Bioment kullananlar, Bioment dozu, Bioment kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Probenesid

Probenesid ile birlikte kullanımı önerilmemektedir. Probenesid amoksİsilinin renal tübüler sekresyonunu azaltır. Probenesidin BİOMENT ile birlikte kullanımı amoksİsilinin kan seviyelerinin artışına ve kanda bulunma süresinin uzamasına neden olabilirken, klavulanatı etkilemez.

Allupurinol

Amoksisilin tedavisi sırasında allopurinol kullanımı aleıjik cilt reaksiyonlan olasılığını artırabilir. Allopurinol ve BİOMENT’in birlikte kullanımına ait veri yoktur.

Oral kontraseptifler

Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi BİOMENT, barsak florasını etkileyebilir, östrojen reabsorpsiyonunun azalmasına yol açar ve kombine oral kontraseptiflerin etkinliğini azaltır.

Oral antikoagülanlar

Literatürde, asenokumarol veya vvarfarin kullanan ve amoksisilin tedavisi verilen bazı hastalann INR değerinde seyrek olarak yükselme görüldüğü bildirilmiştir. Eğer bu birlikte kullanım gerekli ise, BİOMENT kullanımı veya bırakılması sürecinde protrombin zamanı veya INR değeri dikkatle izlenmelidir.

Metotreksat

Penisilinler metotreksatın atılımını azaltabilir ve bu da toksisitede potansiyel bir artışa neden olur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon: