LIBRADIN 20 mg 30 kapsül Dozu
Atabay Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Tusamol dozu, Tusamol dozaj, Tusamol doz aşımı, Tusamol uygulama, Tusamol kullanım şekli, Tusamol kullanımı, Tusamol kullanım süresi, Tusamol açmı tokmu, Tusamol nedir, Tusamol ne için kullanılır, Tusamol nasıl kullanılır, Tusamol faydaları, Tusamol etkileri, Tusamol günde kaç kez, Tusamol sabah mı akşam mı, Tusamol fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Önerilen başlangıç dozajı, sabahlan alınmak üzere günde bir kez 10 mg’dır. Gerekli görüldüğü takdirde dozaj, günde bir kez 20 mg’a çıkartılabilir. Dozajı arttırma kararı, yalnızca başlangıç dozajında tam stabilite elde edildikten sonra alınabilir. Bu, genellikle 3-6 haftalık bir süreyi kapsar.
Uygulama şekli: Kapsüller, tercihen bir bardak su ile alınır. LİBRADİN®, yemekten önce, yemek sırasında ve yemekten sonra alınabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Pediyatrik popülasyon: 18 yaşın altındaki çocuklara ilişkin veri bulunmadığından, bamidipin çocuklarda kullanılmamalıdır.
Doz aşımı ve tedavisi
Bilinen herhangi bir doz aşımı olgusu mevcut değildir.
İntoksikasyon semptomları:
Genel olarak, terapötik dozdan 5 ile 10 kat daha yüksek bir dozun uygulanmasından sonra kalsiyum antagonistlerinin aşırı dozda alınmasını takip eden klinik semptomlar, 30-60 dakika içinde gelişir.
Teorik olarak hipotansiyon, elektrofızyolojik etkiler (sinüs bradikardisi, uzamış AV ileti, ikinci ve üçüncü derece AV blok), merkezi sinir sistemi üzerindeki etkiler (sersemlik, konfüzyon ve nadiren konvülziyonlar), gastrointestinal semptomlar (bulantı ve kusma) ve metabolik etkiler (hiperglisemi) beklenebilir.
İntoksikasyon tedavisi:
İntoksikasyon durumunda hastane tedavisi gerekir. Semptomatik tedavi ve sürekli EKG izlemesi endikedir.
Doz aşımı durumunda, olabildiğince kısa bir süre içinde gastrik lavaj uygulanmalıdır.
Beş dakika içinde, toplam 10 ml’ye kadar %10’luk intravenöz (0,2 ml/kg vücut ağırlığı dozunda) kalsiyum injeksiyonu (tercihen %10’luk kalsiyum klorür solüsyonundan 10 mİ) uygulanmalıdır. Böylece miyokard kontraktilitesi, sinüs ritmi ve atrioventriküler ileti düzelecektir. Tedavi, hastanın yanıtına bağlı olarak her 15-20 dakikada bir toplam 4 doza kadar tekrarlanabilir. Kalsiyum düzeyleri, kontrol edilmelidir.
Libradin ile ilgili diğer bilgiler
- Tusamol Genel
- Tusamol Fiyat
- Tusamol Prospektüs
- Tusamol Kullananlar
- Tusamol Nedir
- Tusamol Kullanımı
- Tusamol Yan Etkileri
- Tusamol Etkileşimi
- Tusamol Gebelik
- Tusamol Saklanması
- Tusamol Muadili
- Libradin Uyarılar
- Libradin Endikasyon
- Libradin Kontrendikasyon
- Libradin İçeriği
- Dozu
- Libradin Zararları
- Libradin Formu
- Libradin Farmakolojik Özellikler
- Libradin Farmasötik Özellikler
- Libradin Ruhsat Bilgileri