BIOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 Sodyum Klorür 250 ml solüsyon (pvc torba) setsiz Gebelik

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Biofleks Dekstroz gebelik kategorisi C'dir. Biofleks Dekstroz hamilelik kategorisi, Biofleks Dekstroz gebelik kategorisi, Biofleks Dekstroz emzirme, Biofleks Dekstroz anne sütüne geçer mi, Biofleks Dekstroz laktasyon, Biofleks Dekstroz hamilelerde kullanımı, Biofleks Dekstroz ve bebek, Biofleks Dekstroz kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

BİOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 SODYUM KLORÜR ENJEKTABL SOLÜSYONU’nun çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda kullanımı ve doğum kontrolü üzerindeki etkilerine ilişkin veriye rastlanmadığından, bu popülasyonda BİOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 SODYUM KLORÜR ENJEKTABL SOLÜSYONU’nun uygulanması sonrasında doğum kontrol yöntemi kullanılıp kullanılmayacağı konusunda bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Dekstrozun sodyum klorürlü çözeltilerinin gebe kadınlarda kullanımına İlişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve-veya/ doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

BİOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 SODYUM KLORÜR ENJEKTABL SOLÜSYONU yaşamsal önemi olan durumlar için gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

BİOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 SODYUM KLORÜR ENJEKTABL SOLÜSYONU’nun gebe

kadınlara uygulandığında fetüste hasara ya da üreme yeteneğinde bozulmaya yol açıp açmayacağı da bilinmemektedir. BİOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 SODYUM KLORÜR ENJEKTABL SOLÜSYONU gebe kadınlarda ancak çok gerekliyse kullanılmalıdır.

Doğum

BİOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.2 SODYUM KLORÜR ENJEKTABL SOLÜSYONU’nun travay ve doğum eylemi sırasında kullanıldığında doğum eyleminin süresi üzerindeki etkileri, forsepsle doğum ya da diğer girişimler üzerindeki etkileri veya yenidoğanda yapılması gerekli diğer girişimler üzerindeki etkileriyle bebeğin daha sonraki büyüme, gelişme ve fonksiyonel olgunlaşması üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Literatürde travay ve doğum eyleminde dekstroz ve sodyum klorür içeren çözeltilerin kullanıldığı bildirilmiştir. Anne ve fetüsün sıvı dengesi, glukoz ve elektrolit konsantrasyonları ile asit-baz dengesi düzenli olarak veya hasta ya da fetüsün durumu gerektirdiği zaman değerlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi