BIGCEF 500/125 mg 20 film kaplı tablet Etkileşimi

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bigcef etkileşimi, Bigcef etken madde, Bigcef yardımcı maddeler, Bigcef alkol, Bigcef etkileşim, Bigcef kullananlar, Bigcef dozu, Bigcef kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Mide asiditesini azaltan ilaçlar BİGCEF’in açlık durumundaki biyoyararlanımını azaltabilir ve BİGCEF’in yemek sonrası absorpsiyonundaki artışı ortadan kaldırabilir.

Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi sefuroksim aksetil bağırsak florasını etkileyerek östrojen reabsorbsiyonunun azalmasına ve kombine oral kontraseptiflerin etkinliğinin azalmasına yol açabilir.

Ferrisiyanid testinde yanlış negatif sonuçlar oluşabileceğinden sefuroksim alan hastalarda kan/plazma glukoz düzeylerini belirlemek için glukoz oksidaz veya heksokinaz metodlannın kullanılması önerilmektedir. Sefuroksim aksetil kreatinin için yapılan alkalin pikrat deneyini etkilemez.

Eş zamanlı olarak probenesid uygulanması serum konsantrasyon-zaman eğrisi altında kalan alanı %50 oranında arttırır. Sefuroksimin serum düzeyi diyaliz ile azalır.

Sefalosporinlerle tedavi sırasında pozitif Coombs testi bildirilmiştir. Bu durum kanın çapraz eşleştirilmesini etkileyebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması tespit edilmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: