BETOPTIC 0.25 mg 5 ml oft.sol. Dozu

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betoptic dozu, Betoptic dozaj, Betoptic doz aşımı, Betoptic uygulama, Betoptic kullanım şekli, Betoptic kullanımı, Betoptic kullanım süresi, Betoptic açmı tokmu, Betoptic nedir, Betoptic ne için kullanılır, Betoptic nasıl kullanılır, Betoptic faydaları, Betoptic etkileri, Betoptic günde kaç kez, Betoptic sabah mı akşam mı, Betoptic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Genelde uygulanan dozaj hasta göz(ler)e günde iki kez bir damla BETOPTIC Oftalmik Solüsyon’dur. Bazı hastalarda BETOPTIC Oftalmik Solüsyon’un intraoküler basıncı düşürerek stabil hale getirebilmesi birkaç hafta sürmektedir. BETOPTIC Oftalmik Solüsyon ile tedavinin ilk ayı içinde, klinik takip sırasında intraoküler basınç tayini yapılmalıdır. Takiben, intraoküler basınç ölçümleri hekimin herbir hasta için öngöreceği aralıkta yapılmalıdır.

Tek bir antiglokom ajanla tedavi sürerken BETOPTIC Steril Oftalmik Solüsyon’a geçilecek ise, ilk gün mutad tedaviye devam edilirken BETOPTIC Oftalmik Solüsyon günde iki kez hasta göz(ler)e birer damla olarak uygulanır. İkinci gün önceki antiglokom ajanı tamamen kesilir ve BETOPTIC Oftalmik Solüsyon ile tedaviye devam edilir. Bu tedavi sırasında hastanın intraoküler basıncı gerektiği gibi kontrol altına alınmamış ise pilokarpin, diğer miyotikler, epinefrin ile eşzamanlı tedavi başlanması veya tedaviye sistemik olarak uygulanan karbonik anhidraz inhibitörleri eklenmesi gerekebilir. Birkaç antiglokom ilaçla tedavi sürerken BETOPTIC Oftalmik Solüsyon’a geçilir ise bireysel ayarlama yapmak gereklidir. Bir haftadan az olmamak kaydı ile belirli zaman aralıklarında bu ayarlama yapılmalıdır.