BETARIS 24 mg 30 tablet Dozu

Ali Raif Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betaris dozu, Betaris dozaj, Betaris doz aşımı, Betaris uygulama, Betaris kullanım şekli, Betaris kullanımı, Betaris kullanım süresi, Betaris açmı tokmu, Betaris nedir, Betaris ne için kullanılır, Betaris nasıl kullanılır, Betaris faydaları, Betaris etkileri, Betaris günde kaç kez, Betaris sabah mı akşam mı, Betaris fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji /Uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler için doz günde, bölünmüş dozlar seklinde uygulanan 24-48 mg’dır (günde 2 kez 1 tablet).

Doz, ilaca verilen cevaba uygun olarak hastaya göre ayarlanmalıdır. Hastalıktaki iyileşme bazen birkaç haftalık tedavi sonrasında gözlenebilir. En iyi sonuçlar bazen birkaç aylık tedavi sonrasında elde edilebilir.

Hastalık başladığı andan itibaren yapılan tedavinin, hastalığın ilerlemesini ve/veya hastalığın daha ileri dönemlerinde oluşan işitme kaybını önlediğine dair bulgular mevcuttur.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir. Tercihen yemeklerle birlikte alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği: Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun ayarlanmasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon: Etkinliği ve güvenliği açısından yeterli düzeyde veri bulunmadığından, BETARİS®’in, 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Günümüzde aşırı dozla ilgili deney sonuçları henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle aşırı dozun etkileri kesin bir şekilde açıklanamamakta veya spesifik bir tedavi tavsiye edilememektedir. Ancak prensip olarak BETARİS® ile aşırı dozda aşağıdaki semptomlar görülebilir: Başağrısı, yüzde kızarıklık, taşikardi, hipotoni, bronkospazm, üst solunum yollarında ödem. Doz aşımı durumunda mide yıkanması ve semptomatik tedavinin yanısıra antihistaminik tedavi de uygulanabilir. Bronkospazm ve kardiyovasküler kollaps için infüzyon seklinde adrenalin, hızlı etkili antihistaminikler kullanılabilir.