BERMAXIN 90/10/5 mg 28 film tablet Nedir

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bermaxin nedir, Bermaxin ne için kullanılır, Bermaxin ne ilacı, Bermaxin neye yarar, Bermaxin ne işe yarar, Bermaxin neye iyi gelir, Bermaxin kullananlar, Bermaxin kullanımı, Bermaxin uygulama, Bermaxin etkileri, Bermaxin faydaları bilgilerini içerir.

2.BERMAXIN nedir ve ne için kullanılır?

  • BERMAXİN 90 mg idebenon, 10 mg donepezil hidroklorür ve 5 mg memantin hidroklorür içeren pembe renkli, oblong, bikonveks film kaplı tabletler şeklinde, PVC/ PVDC/ Alüminyum Folyo ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.
  • İdebenon, Alzheimer (beyine giden mesaj sinyallerinde bozukluk olmasından dolayı hafıza kaybı) tedavisinde kullanılan potansiyel sitoprotektif (hücre koruyucu) bir ilaçtır. İdebenon gibi antioksidan ve serbest radikal etkili bileşikler, nörotoksisiteyi ve bilişsel fonksiyondaki bozulmaları düzeltir. Antioksidan özelliği, merkezi sinir sistemini serebral iskemi ve sinir hasarına karşı korur. İdebenon, iskemi nedeniyle oluşan sinir hücre hasarını azaltır; nörotransmitter bozuklukları ve/veya serebral metabolizmayı düzeltir ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Bunlara ilave olarak, dikkat toplanması ile uyum sağlama üzerine etkilidir ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatır.
  • Donepezil hidroklorür, “asetilkolinesteraz inhibitörleri” olarak anılan bir ilaç sınıfına dahildir. Hafif ve orta şiddetli Alzheimer tipi bunama belirtilerinin tedavisinde kullanılır.
  • Memantin, demansa (bunama) karşı kullanılan ilaçlar grubundadır; sinir uyarısını ve hafızayı iyileştirir.
  • BERMAXİN; hafif, orta ve şiddetli evre Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır.
  • BERMAXİN, yalnızca yetişkin hastalarda kullanılır.