BENLYSTA 400 mg IV infüzyonluk COZETI hazırlamak için toz içeren 1 flakon Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Benlysta nedir, Benlysta ne için kullanılır, Benlysta ne ilacı, Benlysta neye yarar, Benlysta ne işe yarar, Benlysta neye iyi gelir, Benlysta kullananlar, Benlysta kullanımı, Benlysta uygulama, Benlysta etkileri, Benlysta faydaları bilgilerini içerir.

2.BENLYSTA nedir ve ne için kullanılır?

BENLYSTA standart tedaviye rağmen yüksek hastalık aktivitesine sahip yetişkinlerde (18 yaş ve üzeri) lupus (bağışıklık sistemi kaynaklı deri ve bazı organlardaki hastalık) (sistemik lupus eritematozus, SLE) standart tedavisine ilave olarak kullanılır.

Lupus bağışıklık sisteminizin (enfeksiyon ile savaşan sistem) hücre ve dokularınıza saldırarak iltihaba ve organ hasarına yol açması sonucu gelişen bir hastalıktır. Vücudunuzdaki her oranı etkileyebilir ve B hücresi adı verilen beyaz kan hücrelerinin hastalığa yol açtığı düşünülmektedir.

BENLYSTA belimumab (monoklonal bir antikor) içerir. Belimumab, B hücrelerinin uzun yaşamasını sağlayan ve lupus hastalarında yüksek düzeyde bulunan bir protein olan BLyS etkisini engelleyerek kanınızdaki B hücre sayısını azaltır.

BENLYSTA diğer lupus tedavileri ile birlikte kullanılacaktır.