BENICAL COLD 20 film tablet Nedir

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Benical nedir, Benical ne için kullanılır, Benical ne ilacı, Benical neye yarar, Benical ne işe yarar, Benical neye iyi gelir, Benical kullananlar, Benical kullanımı, Benical uygulama, Benical etkileri, Benical faydaları bilgilerini içerir.

2.BENICAL COLD nedir ve ne için kullanılır?

  • BENİCAL COLD film kaplı tabletin her bir tableti etkin madde olarak 500 mg parasetamol, 30 mg psödoefedrin hidroklorür ve 20 mg dekstrometorfan hidrobromür içerir. Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Dekstrometorfan, öksürüğün sıklık ve şiddetini azaltır. Psödoefedrin, üst solunum yollarındaki ödemi (hücre ve dokularda anormal bir şekilde sıvı toplanması) azaltır, sinüs (yüz kemiklerindeki hava boşlukları) salgılarının atıhmım artırır ve ağız boşluğu ile kulağı bağlayan ve kulak borusundaki hava basıncıyla atmosfer basıncının dengesini sağlayan östaki borusunun genellikle alerji, soğuk algınlığı veya diğer bir üst solunum yolu enfeksiyonundan (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) kaynaklanan tıkanıklığını giderir.
  • BENİCAL COLD, 20 tabletlik ambalajlarda bulunur.
  • BENİCAL COLD, ateş, ağrı ve öksürük, burun akıntısı ve tıkanıklığı ile seyreden soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların belirtilerinin tedavisinde kullanılır.