BELOC ZOK 50 mg 20 tablet Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Beloc Zok dozu, Beloc Zok dozaj, Beloc Zok doz aşımı, Beloc Zok uygulama, Beloc Zok kullanım şekli, Beloc Zok kullanımı, Beloc Zok kullanım süresi, Beloc Zok açmı tokmu, Beloc Zok nedir, Beloc Zok ne için kullanılır, Beloc Zok nasıl kullanılır, Beloc Zok faydaları, Beloc Zok etkileri, Beloc Zok günde kaç kez, Beloc Zok sabah mı akşam mı, Beloc Zok fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Beloc ZOK günlük dozunun bir defada ve tercihen sabahları alınması önerilir. Kontrollü salımlı tabletler bölünebilir. Tabletler çiğnenmemeli, ezilmemeli, en az yarım bardak sıvı ile yutulmalıdır. Yemekle birlikte alınması biyoyararlanımını etkilemez.

Bradikardiye neden olmamak için doz hastaya göre ayarlanmalıdır.

Hipertansiyon

Günde bir defa 50-100  mg alınır. 100 mg ile yeterli yanıt alınamayan hastalarda doz yükseltilebilir veya tedaviye başka bir antihipertansif ilaç, tercihen diüretikler ve dihidropiridin grubu kalsiyum antagonisti eklenebilir.

Angina pectoris

Günde bir defa 100-200 mg alınır. Gerekirse tedaviye nitratlar eklenebilir veya doz yükseltilir.

Stabil semptomatik kalp yetmezliğinde ACE inhibitörleri, diüretik ve digital preparatları ile yapılan tedaviye metoprolol eklenmesi :

Hastalarda stabil kronik kalp yetmezliği olması, son 6 haftada akut bir değişiklik görülmemiş olması ve ana tedavinin son iki haftada değişmemiş olması gerekir. Kalp yetmezliğinin beta blokerlerle tedavisi bazen

semptomların geçici olarak kötüleşmesine neden olabilir. Bu durumda, bazı vakalarda tedaviye devam edilir veya doz azaltılır, bazı vakalarda ise tedaviye son verilir.

İleri derecede kalp yetmezliği olan hastalarda (NYHA sınıf IV) Beloc ZOK tedavisi, kalp yetmezliği tedavisi konusunda uzman hekimlerce başlatılmalıdır.

Stabil kalp yetmezliği, fonksiyonel sınıf II