BELOC 5 mg 1 ampül Yan Etkileri

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Beloc yan etkileri, Beloc etkileri, Beloc zararları, Beloc belirtileri, Beloc uyarılar, Beloc önlemler, Beloc kilo aldırırmı, Beloc zayıflatırmı, Beloc zehirlenmesi, Beloc cinsellik, Beloc sorunlar, Beloc uykusuzluk, Beloc bağımlılık, Beloc bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BELOC’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki gibi sıralanmıştır;

Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir. Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek : 1000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

BELOC AMPUL'u kullanırken aşağıdakilerden biri olursa ve devam ederse doktorunuza bildirin.

Çok yaygın :

Yorgunluk

Yaygın :

Baş ağrısı, sersemlik, ellerde ve ayaklarda soğukluk, kalp atım hızında düzensizlik, göğüste kalp çarpıntısının hissedilmesi, egzersiz sonrası nefes daralması, mide ağrısı, bulantı, kusma, ishal, kabızlık.

Yaygın olmayan :

Göğüs ağrısı, ödem, kilo alma, uyku bozuklukları, kabus görme, depresyon, deride aşırı duyarlılık, hava yollarında darlık hissi, yorgunluk veya ayak bileklerinde şişme gibi kalp yetmezliği belirtilerinin geçici olarak kötüleşmesi, uyuşma(parestezi) Kalp krizi sırasında kan basıncının önemli ölçüde düşmesi (kardiyojenik şok).

Seyrek :

Tat almada bozukluk, libidoda (cinsel istekte) geçici azalma, unutkanlık, konfüzyon, huzursuzluk (anksiyete), sinirlilik, halusinasyonlar, sedef hastalığında kötüleşme, güneş ışınlarına aşırı duyarlılık, kan hastalıkları ( kanda platelet sayısının azalması), kalp ritmi bozuklukları, baygınlık, karaciğer fonksiyon test anormallikleri, görme ve işitme bozuklukları, gözlerde kuruluk, kızarıklık ve/veya tahriş, kulak çınlaması, AV-ileti zamanında uzama, aşırı terleme, saç dökülmesi.

Bilinmiyor. :

Ciddi kan dolaşım bozukluğu olan hastalarda kol ve bacaklarda kangren, hepatit (karaciğerin iltihaplanması), eklem yerlerinde ağrı, kas krampları, burun akıntısı, ağız kuruluğu, gözlerde yangı (iltihaplanma), konsantrasyon bozukluğu.

Yan etkilerin raporlanması

Beloc ZOK iyi tolere edilir ve yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Aşağıdaki yan etkilerin çoğu alışılmış metoprolol tabletleri ile yapılan klinik çalışmalar ya da rutin kullanım sırasında bildirilen yan etkilerdir. Bu yan etkilerin çoğunun metoprolol tablet tedavisi ile bağlantısı kanıtlanmamıştır. Yan etkilerin sıklığı şu şekilde tanımlanmıştır: Çok sık (³%10), sık (%1-%9.9), seyrek (%0.1-%0.9), ender (%0.01-%0.09), çok ender (<%0.01). Kardiyovasküler sistem Sık: Bradikardi, postüral bozukluklar (çok ender olarak senkopla birlikte), ekstremitelerde soğuma, palpitasyon. Seyrek: Kalp yetmezliği belirtilerinde geçici ağırlaşma, birinci derece atriyoventriküler blok, ödem, perikordiyal ağrı. Ender: Kalp ileti bozuklukları, aritmi. Çok ender: Ağır periferik dolaşım bozukluğu olan hastalarda gangren. Merkezi sinir sistemi Çok sık: Halsizlik. Sık: Sersemlik, başağrısı. Seyrek: Parestezi, kas krampı. Gastrointestinal sistem Sık: Bulantı, karın ağrısı, diyare, konstipasyon. Seyrek: Kusma. Ender: Ağız kuruluğu. Hematolojik Çok ender: Trombositopeni Hepatik Ender: Karaciğer fonksiyon testlerinde bozukluklar. Metabolizma Seyrek: Kilo alma. Psikiyatrik Seyrek: Depresyon, konsantrasyon güçlüğü, uykusuzluk ya da uyku artışı, kabus. Ender: sinirlilik, anksiyete, empotans/seksüel disfonksiyon. Çok ender: Amnezi/hafıza güçlüğü, konfüzyon, halüsinasyon. Solunum sistemi Sık: Egzersiz sırasında dispne. Seyrek: Bronkospazm. Ender: Rinit. Duyu organları Ender: Görme bozukluğu, gözlerde kuruma ve/veya iritasyon, konjunktivit. Çok ender: Kulak çınlaması, tat duyusu bozuklukları. Deri Seyrek: Deri döküntüsü (psoriasiform ürtiker ve distrofik deri lezyonları tarzında), terleme artışı. Ender: Saç dökülmesi. Çok ender: Fotosensitivite reaksiyonları, psoriasisde ağırlaşma