BAXANT PLUS B12 25/1 mg 60 film tablet Nedir

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Baxant Plus nedir, Baxant Plus ne için kullanılır, Baxant Plus ne ilacı, Baxant Plus neye yarar, Baxant Plus ne işe yarar, Baxant Plus neye iyi gelir, Baxant Plus kullananlar, Baxant Plus kullanımı, Baxant Plus uygulama, Baxant Plus etkileri, Baxant Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.BAXANT PLUS B12 nedir ve ne için kullanılır?

BAXANT PLUS B12 60 film tablet içeren blister ambalajda sunulan, pregabalin ve B12 vitamini kombinasyonudur. Tabletler, pembe ve yuvarlak şekillidir.

BAXANT PLUS B12, B12 vitamini eksikliği saptanan ve mide-bağırsak emilim sorunu olmayan hastalarda epilepsi (sara), nöropatik ağrı ve yaygın anksiyete bozukluğunun tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Periferik ve merkezi nöropatik ağrı: BAXANT PLUS B12, sinir hasarı sonucu oluşan uzun süreli ağrı tedavisinde kullanılır. Periferik nöropatik ağrı, şeker hastalığı, zona gibi çeşitli hastalıklar sebebiyle oluşabilir. Ağrı hissi yanma, zonklama, sızlama, batma, keskin, kulunç, kramp, ağrıma, karıncalanma, uyuşma şeklinde tanımlanabilir. Periferik ve merkezi nöropatik ağrı ruh hali değişkenliği, uyku bozukluğu, yorgunluk ile de ilişkili olabilir ve fiziksel ve sosyal işlevler ve genel yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki yaratabilir.

Epilepsi (sara):    BAXANT PLUS B12 yetişkinlerde belirli epilepsi (sekonder

konvülsyonların eşlik ettiği ya da etmediği kısmi nöbetler) tiplerinin tedavisinde kullanılır. Kullanmakta olduğunuz ilaçla hastalığınız kontrol altına alınamadığı takdirde doktorunuz BAXANT PLUS B12’yi reçeteleyecektir. BAXANT PLUS B12’yi mevcut ilaç tedavinize ek

olarak almalısınız. BAXANT PLUS B12 tek başına kullanım için uygun değildir ve daima diğer anti-epileptik (epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar) ilaçlar ile birlikte kullanılmalıdır.