BAKTISEF IM 1 gr 1 flakon Kontrendikasyonları

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Baktisef Kontrendikasyonları, Baktisef Sakıncaları, Baktisef etkileri, Baktisef alerji, Baktisef kullanım alanları, Baktisef zararları, Baktisef belirtileri, Baktisef kullanım süresi, Baktisef kullanım şekli, Baktisef etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

BAKTISEF sefalosporin sınıfı antibiyotiklere karşı aşın hassasiyeti olan hastalarda kontrendikedir.

Penisiline karşı aşırı hassas hastalarda çapraz aleıjik reaksiyonların görülebileceği unutulmamalıdır.

Seftriakson veya ilacın içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşın duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda BAKTİSEF kullanımı kontrendikedir.

Hiperbilirubinemili yenidoğanlar ve prematüre yenidoğanlar seftriakson ile tedavi edilmemelidir. in vivo ve in vitro çalışmalar seftriaksonun bilirubini serum albumininden ayırabildiğini ve bu hastalarda bilirubin ensefalopatisi gelişebileceğini göstermiştir. Yeni doğanlardan elde edilen klinik verilerde bu bulguyu desteklemektedir. Bu sebeple seftriakson bilirubin ensefalopatisi gelişme riski durumunda yeni doğanlarda (özellikle prematürelerde) kullanılmamalıdır.

Seftriakson ve intravenöz kalsiyum içeren ürünlerin eş zamanlı olarak yenidoğanlarda (<28 gün) kullanımı kontrendikedir. Kalsiyum içeren intravenöz ürünleri kullanan (veya bu ürünleri kullanması beklenen) yenidoğanlarda seftriakson kullanılmamalıdır.

Lidokain çözücü olarak kullanıldığında, seftriaksonun intramüsküler enjeksiyonu öncesi lidokain kontrendikasyonları hariç tutulmalıdır.

Asidozu olan yeni doğanlarda kontrendikedir.