BAKAMSILIN 400 mg 10 tablet Yan Etkileri

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bakamsilin yan etkileri, Bakamsilin etkileri, Bakamsilin zararları, Bakamsilin belirtileri, Bakamsilin uyarılar, Bakamsilin önlemler, Bakamsilin kilo aldırırmı, Bakamsilin zayıflatırmı, Bakamsilin zehirlenmesi, Bakamsilin cinsellik, Bakamsilin sorunlar, Bakamsilin uykusuzluk, Bakamsilin bağımlılık, Bakamsilin bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BAKAMSILIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa BAKAMSILIN’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazınyutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmeleri (anaflaksi denilen ciddialerjik reaksiyon),
  • Ciltte kızarıklık, döküntü, içi su dolu ya da kanlı sıvı dolu kabarcıklar.
  • “Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir.” Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin BAKAMSİLİN’e karşı ciddi alerjik reaksiyonunuz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veyahastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

    10 hastanın en az 1 inde görülebilir.

    10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.1000 hastanın birinden az görülebilir.

    10000 hastanın birinden az görülebilir.

    :Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

    Çok yaygın Yaygın

    Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekSıklığı bilinmeyen

    Çok yaygın etkiler:

    Kaşınma KurdeşenŞiddetli kaşıntıTerlemede artışBulantıKusma

    Reflü (geri kaçma)

    Epigastrik (üst karınla ilgili) rahatsızlık Dil iltihabıAğız kuruluğuAğız iltihabıİshal

    Yumuşak dışkı Karın ağrısıGaz

    Kabızlık Baş dönmesi

    Vertigo (denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi)

    Baş ağrısı UykusuzlukUyku haliYorgunlukKas ağrısıÖdem

    Vajina iltihabı İdrar zorluğuVajinal akıntı

    Yaygın olmayan etkiler:

    Karaciğer enzimlerinde (AST, ALT ve alkalin fosfataz) orta dereceli artış Seyrek:

    Kanda eozinofil hücre artışı (Eozinofili), hemolitik anemi, trombosit-kan pulcuğu- sayısında azalma (trombositopeni), ateş, iğne başı şeklinde kırmızı morarmalar, bilinç bulanıklığı, başağrısı ve trombositlerin sayısında azalma ile görülen hastalık (trombositopenik purpura),kanda lökosit azlığı (lökopeni). Bu reaksiyonlar genellikle tedavinin kesilmesiyle düzelir.

    Cilt kızarıklığı, kurdeşen, eriteme multiforme (ağızda ve vücudun diğer alanlarında su toplaması şeklinde döküntü) gibi hafif aşırı duyarlılık reaksiyonları.

    Penisilin sınıfındaki antibiyotiklerin kullanımını takiben alerji sonucu yüz ve boğazda yutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişme, serum hastalıklar, ilaç ateşi, damariltihabı ve ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap(Stevens Johnson sendromu) gibi ciddi aşırı duyarlılık reaksyonları.

    Lyell’s sendromu/toksik epidermal nekrolize (deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık).

    Diğer seyrek reaksiyonlar: yaraya dönüşen ağız iltihabı, karaciğer iltihabı, sarılık, dolaşım yetersizliği, yüksek tansiyon, idrar azlığı (oligüri), koma, göğüs ağrısı ve süperenfeksiyon.

    Bağırsak iltihabı (kolit)

    İnce ve kalın bağırsağın birlikte iltihaplanması (enterokolit) ya da kanlı, sulu ishalle seyreden barsak iltihabı (psödomembranöz kolit)

    Çok seyrek:

    Yemek borusu iltihabı (özofajal ülser) (tabletler yeterli kadar su ile alınmadığında)

    Yan etkilerin raporlanması

    Penisiline hassas kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonları (ciltte döküntüler, eritema multiforme, ürtiker gibi) görülebilir. Ciddi akut hipersensitivite reaksiyonları acil tedavi gerektirir. Gastrointestinal sistemle ilgili olarak hafif mide bulantısı, kusma, diyare ve serum transaminazlarında (SGOT) hafif yükselme görülebilir. Hemik ve lenfatik sistemle ilgili olarak anemi, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz tedavi esnasında nadir olarak görülebilir. Bu reaksiyonlar ilacın kesilmesiyle genellikle düzelir.