BACTRIM 400mg/80 mg 5 ml 1 ampül Dozu

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bactrim dozu, Bactrim dozaj, Bactrim doz aşımı, Bactrim uygulama, Bactrim kullanım şekli, Bactrim kullanımı, Bactrim kullanım süresi, Bactrim açmı tokmu, Bactrim nedir, Bactrim ne için kullanılır, Bactrim nasıl kullanılır, Bactrim faydaları, Bactrim etkileri, Bactrim günde kaç kez, Bactrim sabah mı akşam mı, Bactrim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Bactrim ile parenteral uygulama, oral yolla verilemediğinde özellikle pre- ve postoperatif enfeksiyonlarda, tifo ya da paratifoda duyarlı mikroorganizmalar olduğunda endikedir. Bactrim ile oral uygulama yapılamadığında veya endike olmadığı durumlarda i.v. enfüzyon için ampul ancak uygun enfüzyon solüsyonları ile seyreltildikten sonra uygulanabilir.

Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için standart doz: sabah ve akşam uygun seyreltimler yapıldıktan sonra günde iki kez 2 x(5 ml) ampul, (10 ml);

Günlük maksimum doz (özellikle ağır vakalar için): günde iki kez sabah ve akşam 3x(5 ml) ampul, (15 ml);

12 yaşına kadar çocuklar için standart doz: Günlük ortalama doz yaklaşık 2 ml/5 kg vücut ağırlığı; sabah ve akşam olmak üzere iki eşit doza bölünür.  Böylece çocuklara tavsiye edilen doz kg başına günlük 6 mg TMP ve 30 mg SMZ’dir.

Tedavi süresi: Genel bir kural olarak Bactrim'in parenteral formülasyonları oral tedavinin mümkün olmadığı hallerde verilmelidir. Standart doz arka arkaya 5 günden fazla, maksimum doz da 3 günden fazla kullanılmamalıdır.

Uygulama şekli:

Bactrim uygulanmadan önce seyreltilmelidir. Dilüsyon için kullanılabilecek enfüzyon solüsyonları: %5 ve %10 dekstroz, %10 ksilitol, Ringer solüsyonu (USP XVIII), Macrodex