AZRO 500 mg 3 tablet Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azro nedir, Azro ne için kullanılır, Azro ne ilacı, Azro neye yarar, Azro ne işe yarar, Azro neye iyi gelir, Azro kullananlar, Azro kullanımı, Azro uygulama, Azro etkileri, Azro faydaları bilgilerini içerir.

2.AZRO nedir ve ne için kullanılır?

AZRO 500 mg film tablettir. 3 tabletlik blister ambalajlarda bulunur, her bir tablet 500 mg azitromisin içermektedir. AZRO, beyaz, dikdörtgen, konveks, çentikli film kaplı tablettir.

AZRO, makrolid olarak adlandırılan antibiyotik grubundandır. Bazı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların neden olduğu, aşağıda örnekleri bulunan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

• Göğüs, boğaz ve burun enfeksiyonları (bronş iltihabı, akciğer iltihabı ve sinüzit gibi) Streptococcus pyogenes’in neden olduğu bademcik iltihabı (tonsilit), boğaz ağrısı (farenjit) tedavisinde penisilin alerjisi varlığında

  • Kulak enfeksiyonları
  • Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (apse veya çıban gibi)
  • • Chlamydia adlı organizmanın neden olduğu cinsel yolla bulaşan hastalıklar

    Haemophilus ducreyi isimli bir mikroorganizmanın neden olduğu bağlı yumuşak doku ülseri ve çoğul dirençli olmayan Neisseria gonorrhoeae isimli bir mikroorganizmanın yol açtığı eşlik eden başka enfeksiyonun olmadığı cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar