AZAX 500 mg 3 film tablet Dozu

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azax dozu, Azax dozaj, Azax doz aşımı, Azax uygulama, Azax kullanım şekli, Azax kullanımı, Azax kullanım süresi, Azax açmı tokmu, Azax nedir, Azax ne için kullanılır, Azax nasıl kullanılır, Azax faydaları, Azax etkileri, Azax günde kaç kez, Azax sabah mı akşam mı, Azax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Azax Film Tablet’in önerilen dozu:

Yetişkinlerde ve 16 yaşından büyüklerde: Bronşit ve diğer alt solunum yolu enfeksiyonlarında, otitis media, farenjit, tonsillit ve sinüzit dahil üst solunum yolu enfeksjyonlarında, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, toplam doz, 3 gün süreyle günde 500 mg olarak verilen 1500 mg'dır. Alternatif olarak aynı toplam doz, 5 gün süreyle, 1. gün 500 mg ve daha sonraki günlerde (2.den 5. güne kadar) günde 250 mg olarak verilebilir. Haemophilus ducreyi'nin neden olduğu genital ülser hastalığında (şankroid), Chlamydia trachomatis'e bağlı non-gonokokal üretrit ve servisit tedavisinde, oral yolla 1 gramlık (1000 mg) tek dozunun uygulanması yeterlidir. Neisseria gononhoeae'ye bağlı olarak gelişen üretrit ve servisitlerin tedavisi için önerilen bir defada oral yolla alınan 2 gramlık (2000 mg) dozdur. Azax film tablet yemeklerle birlikte alınabilir.

DOZ AŞIMI:
Doz aşımı ile ilgili yeterli veri mevcut değildir. İlacı vücuttan uzaklaştırmak için gastrik lavaj ve ardından genel destekleyici tedavi uygulanmalıdır.