AYRA 16 mg 28 tablet Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ayra nedir, Ayra ne için kullanılır, Ayra ne ilacı, Ayra neye yarar, Ayra ne işe yarar, Ayra neye iyi gelir, Ayra kullananlar, Ayra kullanımı, Ayra uygulama, Ayra etkileri, Ayra faydaları bilgilerini içerir.

2.AYRA nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın ismi AYRA’dır ve 28 ve 90 tabletlik ambalajlarda pazarlanmaktadır. Her bir tablet 16 mg etkin madde içerir. AYRA 16 mg tabletler, pembe renkli, çentikli yuvarlaktır. AYRA 16 mg tabletler, orta çentikten kırılarak iki eşit parçaya ayrılabilir.

Yetişkinlerde yüksek kan basıncının (hipertansiyon) ve kalp kası fonksiyonlarının azaldığı hastalardaki kalp yetmezliğinin tedavisinde anjitotensin dönüştürücü enzim ADE inhibitörlerine ilave olarak veya ADE inhibitörlerinin kullanılamadığı zamanlarda kullanılmaktadır (ADE inhibitörleri kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan bir ilaç grubudur.).

Etkin madde kandesartan sileksetil’dir. Kandesartan sileksetil, ‘anjiyotensin II reseptör antagonisti’ adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Kan damarlarınızı gevşetmekte ve genişletmektedir. Bu da kan basıncınızın düşmesine yardımcı olmaktadır. Böylece kalbinizin kanı vücudunuzun tüm bölümlerine pompalaması kolaylaşır.

Eğer hamile iseniz AYRA’yı kullanmayınız, hamile olabileceğiniz veya hamile kalma durumunuzu dikkate alınız. Hamile iseniz veya bir şüpheniz var ise doktorunuza bildirmelisiniz. AYRA’nın hamilelik döneminde kullanımı bebeğinizde ciddi hasara ve hatta ölüme bile neden olabilir (Hamilelik ve emzirme bölümlerine bakınız.)._