AXIVOL PLUS 120/2.5 mg 20 efervesan tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Axivol Plus dozu, Axivol Plus dozaj, Axivol Plus doz aşımı, Axivol Plus uygulama, Axivol Plus kullanım şekli, Axivol Plus kullanımı, Axivol Plus kullanım süresi, Axivol Plus açmı tokmu, Axivol Plus nedir, Axivol Plus ne için kullanılır, Axivol Plus nasıl kullanılır, Axivol Plus faydaları, Axivol Plus etkileri, Axivol Plus günde kaç kez, Axivol Plus sabah mı akşam mı, Axivol Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulma sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde ve 12 yaş ve üstü adolesanlarda önerilen AXİVOL PLUS dozu aç veya tok kamına günde iki kez 1 efervesan tablettir.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

AXİVOL PLUS efervesan tablet 1 bardak (150 ml) su içinde eritilerek bekletilmeden içilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalar ile yürütülmüş klinik çalışma mevcut değildir. Böbrek yetmezliği olan hastalarda AXİVOL PLUS kullanılması önerilmemektedir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalar ile yürütülmüş klinik çalışma mevcut değildir. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda AXİVOL PLUS kullanılması önerilmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:

AXİVOL PLUS 12 yaş altı çocuk popülasyonunda endike değildir.

Geriyatrik popülasyon:

Psödoefedrin, desloratadin ve metabolitlerinin büyük ölçüde böbrekler vasıtasıyla atılmaktadır ve böbrek yetmezliği olan hastalarda yan etki riski daha yüksek olabilmektedir.Yaşlı hastalarda yaşla birlikte böbrek fonksiyonlarında azalma olabileceğinden doz seçimindedikkatli olunmalıdır. Hastalarda gözlenen yan etkilerin takip edilmesi faydalı olabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda absorbe edilmeyen ilacı uzaklaştırmak amacıyla standart önlemler alınmalıdır. Semptomatik ve destekleyici tedavi önerilmektedir.

Desloratadin

Doz aşımı durumunda, absorbe edilmemiş etkin maddeyi uzaklaştıracak standart önlemler alınmalıdır. Semptomatik ve destekleyici tedavi önerilir. 45 mg’a kadar (klinik dozun 9 katı)desloratadin uygulanan çok dozlu bir klinik araştırmada, klinik yönden önemli herhangi biretki gözlenmemiştir. Desloratadin hemodiyaliz ile elimine edilmemekte ve periton diyalizi ileelimine olup olmadığı bilinmemektedir.

Psödoefedrin

Diğer sempatomimetik ajanlarda olduğu gibi aşırı doz semptomları baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, terleme, susuzluk, taşikardi, prekordiyal ağrı, kas zayıflığı vegerginliği, anksiyete, insomni, irritabilite, huzursuzluk, tremor, konvülsiyonlar, palpitasyon,hipertansiyon ve idrar zorluğunu kapsamaktadır. Birçok hastada delüzyon vehalüsinasyonlarla birlikte toksik psikoz gözlenebilrmektedir. Bazı hastalarda kardiyakaritmileri, dolaşım yetmezliği, koma ve solunum yetmezliği gözlenebilmektedir.Konvülsiyonları konrol edici ve solunum destekleyici ve koruyucu, kontrol edici önlemleralınmalıdır. Endike olduğu takürde mide lavajı uygulanmalıdır. Mesane katerizasyonu gerekliolabilir. İstenirse, psödoefedrin itrahım hızlandırmak için asit diürezi veya diyaliz yapılabilir.