AUGMENTIN 1.2 IU IV 1 flakon İçeriği

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Augmentin içeriği, Augmentin formülü, Augmentin içerik, Augmentin içindekiler, Augmentin yardımcı maddeler, Augmentin bileşenleri, Augmentin Etken madde bilgilerini içerir.

Beher flakon steril toz olarak; 1000 mg amoksisilin aktivitesine eşdeğer amoksisilin sodyum ve 200 mg klavulanik asid aktivitesine eşdeğer potasyum klavulanat içerir. .

Farmakodinamik Özellikleri: Mikrobiyolojisi: Amoksisilin, geniş spektrumlu yarısentetik, Gram-pozitif ve Gram-negatif mikroorganizmalara karşı antibakteriyel aktiviteye sahip bir antibiyotiktir. Ancak, amoksisilin beta-laktamazlar tarafından parçalanmaya duyarlı olduğundan tek başına kullanıldığında etki spektrumu beta-laktamaz üreten organizmaları içermez. Klavulanik asid, penisilinlere yapısal olarak benzer bir beta-laktam olup, penisilin ve sefalosporinlere dirençli mikroorganizmalarda sıklıkla karşılaşılan geniş yelpazedeki beta-laktamaz enzimlerini inaktive etme yeteneğine sahiptir. Özellikle direnç gelişiminde etkili olan plazmid aracılı beta-laktamazlara karşı iyi bir aktiviteye sahiptir. Genel olarak kromozomal aracılı tip 1 beta-laktamazlara karşı etkinliği daha düşüktür. Klavulanik asidin Augmentin formülasyonlarındaki varlığı, amoksisilini beta-laktamaz enzimlerince parçalanmaktan korur ve amoksisilinin etki spekturumunu amoksisilin, penisilin ve sefalosporinlere normalde dirençli olan çok sayıda bakteriyide içine alacak şekilde genişletir. Böylece Augmentin geniş spekturumlu bir antibiyotik ve beta-laktamaz inhibitörünün özelliklerine sahip olur. Augmentin geniş bir yelpazedeki organizmalara karşı bakterisid etkilidir: Gram-pozitif aeroblar: Bacillus anthracis,Corynebacterium türleri,Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Listeria monocytogenes, Nocardia asteroides, Staphylococcus aureus, koagülaz negatif stafilokoklar∗ (Staphylococcus epidermidis dahil), Streptococcus agalactiae,Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus viridans ve Streptococcus türleri.Gram-pozitif anaeroblar: Clostridium türleri, Peptococcus türleri, Peptostreptococcus türleri. Gram-negatif aeroblar: Bordetella pertusis, Brucella türleri, Escherichia coli, Gardnerella vaginalis, Haemophilus influenzae, Helicobacter pylori, Klebsiella türleri∗, Legionella türleri, Moraxella catarhalis(Branhamella catarhalis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Pasteurella multocida, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Salmonella türleri∗, Shigella türleri∗, Vibrio cholerae, Yersinia enterocolitica. Gram-negatif anaeroblar: Bacteroides türleri∗ (Bacteroides fragilis dahil), Fusobacterium türleri. Diğerleri: Borrelia burgdorferi, Chlamydiae, Leptospira icterohaemorrhagiae, Treponema pallidum. (∗ Bu bakteri türlerinin bazı üyeleri kendilerini amoksisiline duyarsızlaştıran beta-laktamaz üretirler).

Farmokokinetik Özellikleri: Augmentin‘ in sağlıklı gönüllülere bolus IV enjeksiyonu 1000/200 mg (1.2 g) dozunda uygulandığı çalışmanın farmakokinetik sonuçları aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Yardımcı maddeler detay bilgisi için tıklayınız.