ATROPIN SULFAT BIOFARMA 0.25mg/1ml 100 ampül Yan Etkileri

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Atropin Sulfat yan etkileri, Atropin Sulfat etkileri, Atropin Sulfat zararları, Atropin Sulfat belirtileri, Atropin Sulfat uyarılar, Atropin Sulfat önlemler, Atropin Sulfat kilo aldırırmı, Atropin Sulfat zayıflatırmı, Atropin Sulfat zehirlenmesi, Atropin Sulfat cinsellik, Atropin Sulfat sorunlar, Atropin Sulfat uykusuzluk, Atropin Sulfat bağımlılık, Atropin Sulfat bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Yan etkilerin yüksek dozda görülmesi muhtemeldir, ancak tedavinin kesilmesiyle birlikte bu yan etkiler genellikle kaybolur.

Seyrek olarak alerjik reaksiyon gelişebilir. Bu durum ciltte döküntülere, şiddetli kaşınmaya, soyulmaya, yüzde şişmeye (özellikle dudak ve göz çevresinde), boğazda gerginlik hissine, nefes alma veya yutkunmada zorluğa, ateşe, su kaybına, şoka ve bayılmaya neden olabilir. Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Bu yan etkilerden herhangi birini fark ederseniz derhal doktorunuza söyleyiniz.

Olası yan etkiler arasında tükürük, ter ve mukus salgısında azalma (Öksürükle birlikte mukus salgısının atılması zorlaşabilir.), göz bebeklerinde büyüme (Bulanık görmenize neden olabilir.), hızlı veya düzensiz kalp atımı, idrara çıkmada güçlük, kabızlık, hayal görme, göz içi basınçta artış, tat duyusu kaybı, baş ağrısı, gerginlik, sersemlik, güçsüzlük, yüzde kızarıklık, uykusuzluk ve karında şişkinlik yer almaktadır. Bunlara ilaveten zihin bulanıklığı ve/veya huzursuzluk (özellikle yaşlılarda), bulantı, kusma ve baş dönmesi seyrek olarak görülebilir.

Yan etkilerin raporlanması