ATOMINEX 60 mg 28 kapsül Endikasyonları

Eczacıbaşı-Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Atominex endikasyonları, Atominex tedavisi, Atominex ne işe yarar, Atominex neye yarar, Atominex ne için kullanılır, Atominex nedir, Atominex faydaları, Atominex ne ilacı, Atominex ne zaman kullanılır, Atominex kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

ATOMINEX, 6 yaş ve üzerindeki çocuklarda Dikkat Eksikliği/Hiperaktivite Bozukluğu’nun (DEHB) tedavisinde, ergenlerde ve yetişkinlerde daha kapsamlı bir tedavi programınınparçası olarak endikedir. DEHB tedavisi pediyatrist, çocuk/ergen psikiyatristi ya dapsikiyatrist gibi bir uzman hekim tarafından başlatılmalıdır. Tanı güncel DSM kriterlerine yada ICD deki kılavuzlara göre yapılmalıdır.

Yetişkinlerde, çocukluk çağındaki DEHB semptomlarının varlığı doğrulanmak dır. Hastanın sosyal çevresiyle işbirliği faydalı olabilir. Bu semptomların belirsiz olduğu durumlardaATOMINEX’e başlanmamalıdır. Sadece bir ya da daha fazla DEHB semptomunun varlığındatanı konulamaz. Tanı için klinik değerlendirmelere göre; orta ya da daha şiddetli fonksiyonelbozuklukla birlikte hastaların 2 veya daha fazla ortamda hayatlarını etkileyen (örneğin, sosyal,akademik ve/veya mesleki), en az orta şiddette DEHB’si olması gerekmektedir.

Atomoksetinin antidepresan bir etkisi olmayıp sadece DEHB tedavisinde endikedir.

Bu ürünün güvenli kullanımı için ek bilgi:

Bir kapsamlı tedavi programı, genellikle psikolojik, eğitim amaçlı ve sosyal ölçümleri içerir ve kısa dikkat süresi, dikkatin çabuk dağılması, emosyonel labilite, impulsivite, orta ileşiddetli düzeyde hiperaktivite, minör nörolojik belirtiler ve anormal EEG gibi semptomlar ilekarakterize davranışsal bir sendromu olan hastalan stabilize etmeyi amaçlar. Öğrenme yetisibozulabilir ya da etkilenmeyebilir.

Bu sendromu olan hastaların hepsinde farmakolojik tedavi endike değildir.İlacın kullanımına yönelik karar; hastaların semptom şiddetine, hastanın yaşı ile ilişkili yetersizliğe vesemptomların sürekliliğine göre yapılan kapsamlı bir değerlendirme ile verilmelidir.