ATIMOS 12 mcg BASINCLI INH. çöz. 100 doz Kullanımı

Chiesi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3. İnhaleri şekilde gösterildiği gibi başparmağınızla dik tutun daha sonra ağızlık kısmıağzınıza yerleştirerek dudaklarınızla etrafını sıkıca kapatınız.

4. Ağzınızdan nefes alırken işaret parmağınızla yalnızca bir kez basınız.

5. Nefesinizi mümkün olduğunca uzun süre tutun ve sonra inhaleri ağzınızdan çıkarın.

6. Eğer ikinci bir puf çekecekseniz inhaleri dik durumda tutun ve 2-5’nci basamaklarıtekrarlamak için yaklaşık yarım dakika bekleyiniz.

7. Kullandıktan sonra tozdan ve tüyden korumak için koruyucu kapağı kapatınız.

2,3,4 ve 5. basamakları acele olarak yapmayınız.

İnhalerinizi kullanmadan önce mümkün olduğu kadar yavaş nefes almaya başlayınız.

İlacınızı aldığınızdan emin olduktan sonra, ağzınız çalkalamayı unutmayınız. İnhalerinizin üstünden veya ağzınızın kenarından buğu geldiğini görürseniz 2.basamaktan tekrar başlamalısınız.

Eğer elleriniz yeterince güçlü değilse, iki elinizin işaret parmağını inhalerin tepesine ve iki başparmağınızı inhalerin alt kısmına koyarak inhalerinizi iki elle tutabilirsiniz.Herhangi bir zorlukla karşılaşırsanız doktor veya eczacınıza danışınız.

Cihazın Temizlenmesi:

İnhalerinizi düzenli olarak temizlemeniz önemlidir. Bir ya da iki haftada bir inhalerinizin doğru çalıştığından emin olun. Metal kutuyu inhalerin plastik kabındandışarı çekiniz ve ağızlık kapağını inhalerden çıkarınız. Plastik kabı ve ağızlık kapağınıılık su ile yıkayınız. Metal kutuyu su içerisine koymayınız. Plastik kabı oda sıcaklığındakurumaya bırakınız. Yüksek sıcaklıktan kaçınınız. Kutu ve ağızlık kapağını kapatınız.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

ATİMOS, 5 yaş ve üzerindeki çocuklar için uygundur. 5 yaş ve üzerindeki çocuklar için önerilen doz günde iki kere 1 puftur.

Çocuklar için günlük olarak önerilen en yüksek doz 2 puftur.

Çocuğunuzda , egzersiz ya da soğuk havanın veya alerjisi olduğunu bildiğiniz bir şeyin yol açtığı astım krizlerini önlemek için, egzersiz ya da maruziyetten 15 dakika önce 1 pufkullanınız.

Çocuklar ancak inhaleri (cihazı) doğru olarak kullanabiliyorsa (bkz.”İnhalasyon cihazı kullanım talimatları”) ATİMOS kullanmalıdır. Aksi takdirde inhaleri bir yetişkininyardımıyla kullanmalıdırlar.

Yaşlılarda kullanımı

Eğer 65 yaş veya üzerindeyseniz ATİMOS’u diğer yetişkinlerle aynı dozda kullanabilirsiniz.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Formoterolün karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalardaki kullanımına ilişkin klinik çalışma yapılmamıştır.

Eğer ATİMOS’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ATIMOS kullanırsanız

Yanlışlıkla doktorunuzun size söylediğinden daha fazla ATİMOS aldıysanız, mide bulantısı hissedebilir ya da kusabilirsiniz ya da titreme, baş ağrısı, sersemlik (yüksekkan basıncına bağlı bir etki olabilir), hızlı kalp atışı yaşayabilir ya da kendinizi uykuluhissedebilirsiniz. Derhal doktorunuzla konuşun ya da en yakın acil servise başvurun.Tıbbi tedavi görmeniz gerekebilir. Kullanmakta olduğunuz ilaçlan yanınızda götürünüz.

ATİMOS’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

ATIMOS'i kullanmayı unuttuysanız

İlacınızı almayı unutursanız, unuttuğunuzu fark eder etmez bu dozu alınız ve sonraki dozu her zamanki saatte alınız.

Eğer, ilacınızı almayı unuttuğunuzu fark ettiğinizde, sonraki dozun saati yaklaşmış ise, unuttuğunuz dozu atlayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

ATIMOS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler