ATEROZ 20 mg 90 film tablet Endikasyonları

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ateroz endikasyonları, Ateroz tedavisi, Ateroz ne işe yarar, Ateroz neye yarar, Ateroz ne için kullanılır, Ateroz nedir, Ateroz faydaları, Ateroz ne ilacı, Ateroz ne zaman kullanılır, Ateroz kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Diyete ve farmakolojik olmayan diğer yöntemlere cevabm yetersiz kaldığı durumlarda, diyete ilave olarak, primer hiperkolesterolemi, heterozigot hiperkolesterolemi veya kombine (karma) hiperlipidemili yetişkinlerde, adolesanlarda ve 10 yaş ve üstü çocuklarda yükselmiş total kolesterol, LDL kolesterol, apolipoprotein B ve trigliseridin düşürülmesinde endikedir. HDL kolesterolü yükseltir ve LDL/HDL ve total kolesterol/HDL oranlarım düşürür.

Homozigot ailesel hiperkolesterolemili yetişkin hastalarda, diyet ve diğer yöntemlere ilave olarak, bu yöntemlere cevabm yetersiz kaldığı durumlarda yükselmiş total kolesterol, LDL kolesterol ve apolipoprotein B’nin düşürülmesinde endikedir.

Kardivovaskfiler olaylardan koruma

Diğer risk faktörlerinin düzeltilmesine ilave olarak, kardiyovasküler olay riskinin yüksek olduğu düşünülen hastalarda majör kardiyovasküler olaylardan korunmada endikedir.