ASIST C 600 mg/300 mg toz içeren 20 saşe Dozu

Hüsnü Arsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Asist C dozu, Asist C dozaj, Asist C doz aşımı, Asist C uygulama, Asist C kullanım şekli, Asist C kullanımı, Asist C kullanım süresi, Asist C açmı tokmu, Asist C nedir, Asist C ne için kullanılır, Asist C nasıl kullanılır, Asist C faydaları, Asist C etkileri, Asist C günde kaç kez, Asist C sabah mı akşam mı, Asist C fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

14 yaş üzeri adölesan ve erişkinlerde;

Solunum yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacıyla günde 1 veya 2 kez 1 saşe uygulanır.

Uygulama şekli:

ASİST C oral kullanım içindir.

ASİST C çözelti haline getirildikten sonra aç veya tok karnına alınabilir.

Bol sıvı alımı ASİST C’nin mukolitik etkisini destekler.

Tedavi süresi aksi belirtilmedikçe 4-5 günden daha uzun olmamalıdır.

İlacın hazırlanması;

Bir saşe içeriği su bardağı içerisine boşaltılarak üzerine yarısına dek (100 mL) içme suyu eklenir. Karıştırılarak tamamen çözünmesi sağlanır. Hazırlandıktan sonra oral yoldan hemenkullanılmalı, kalan bölümü atılmalıdır.

Sulandırılmış sıvının görünüşü: Opalesan görünümlü, karakteristik kokulu (portakal), çözelti.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: ASİST C daha fazla nitrojenli maddenin salgılanmasından kaçınmak amacıyla böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda uygulanmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon: 14 yaş altındaki çocuklarda, ASİST C’nin güvenliliği ve etkililiği değerlendirilmemiştir. Bu nedenle bu yaş grubu çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon: Asetilsisteinin yaşlı hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği

incelenmemiştir. Bu nedenle ASİST C’nin geriyatrik popülasyonda kullanımı önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Asetilsistein

Asetilsisteinin oral farmasötik formları ile bugüne kadar toksik aşırı doz vakası bildirilmemiştir. 11.6 g asetilsistein/gün ile 3 aydan daha uzun süreli tedavilerde hiçbir yan etki gözlenmemiştir.500 mg/kg’a kadar oral asetilsistein kullanımı ile herhangi bir intoksikasyon belirtisinerastlanmamıştır. İntravenöz asetilsistein tedavilerinden elde edilen deneyimlere göreasetilsisteinin insanlardaki günlük maksimum dozu 30 g’dır.

Semptomları:

Doz aşımı mide yanması, kusma ve diyareye yol açabilir. Emzirilen bebeklerde hipersekresyon tehlikesi vardır.

Askorbik asit

Askorbik asit, doz aşımında glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği olan hastalarda asidoza veya hemolitik anemiye neden olabilir. Yüksek doz aşımı böbrek yetmezliği, diyare, hiperoksalüri,böbrek taşı oluşumu, idrar söktürücü gibi etkileri de ortaya çıkabilir.

Tedavi:

Semptomlara yönelik tedavi uygulanır. Gastrik lavaj yapılabilir.

Askorbik asit doz aşımında hasta diyalize alınabilir.