ASIST 1200 mg toz içeren 30 saşe Dozu

Hüsnü Arsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Asist dozu, Asist dozaj, Asist doz aşımı, Asist uygulama, Asist kullanım şekli, Asist kullanımı, Asist kullanım süresi, Asist açmı tokmu, Asist nedir, Asist ne için kullanılır, Asist nasıl kullanılır, Asist faydaları, Asist etkileri, Asist günde kaç kez, Asist sabah mı akşam mı, Asist fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

14 yaş üzeri adölesan ve erişkinlerde;

• Solunum yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacıyla günde 1 kez 1 saşe uygulanır.

• Parasetamol zehirlenmesinde, yükleme dozu; 140 mg/kg, idame dozu ise; 4 saatte bir 70 mg/kg (toplam 17 doz) olarak önerilir.

Uygulama şekli:

Sadece oral yoldan kullanım içindir.

ASİST çözelti haline getirildikten sonra aç veya tok karnına alınabilir. Bol sıvı alımı ASİST’ in mukolitik etkisini destekler. İlacın hazırlanması;

Bir saşe içeriği su bardağı içerisine boşaltılarak üzerine yarısına dek (100 mL) içme suyu eklenir. Karıştırılarak tamamen çözünmesi sağlanır. Hazırlandıktan sonra oral yoldan hemen kullanılmalı, kalan bölümü atılmalıdır.

Sulandırılmış sıvının görünüşü: Opalesan görünümlü, karakteristik kokulu (portakal), çözelti.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: ASİST daha fazla nitrojenli maddenin salgılanmasından kaçınmak amacıyla böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda uygulanmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon: 12 yaş altındaki çocuklarda, ASİST’ in bu yaş grubuna uygun formunun kullanılması önerilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Asetilsisteinin oral farmasötik formları ile bugüne kadar toksik aşırı doz vakası bildirilmemiştir. 11.6 g asetilsistein/gün ile 3 aydan daha uzun süreli tedavilerde hiçbir yan etki gözlenmemiştir. 500 mg/kg’a kadar oral asetilsistein kullanımı ile herhangi bir intoksikasyon belirtisine rastlanmamıştır. Semptomları:

Doz aşımı mide yanması, kusma ve diyareye yol açabilir. Tedavi:

Semptomlara yönelik tedavi uygulanır.

İntravenöz asetilsistein tedavilerinden elde edilen deneyimlere göre asetilsisteinin insanlardaki günlük maksimum dozu 30 g’ dır.