ASEKET 25/500 mg 20 film tablet Nedir

Berko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aseket nedir, Aseket ne için kullanılır, Aseket ne ilacı, Aseket neye yarar, Aseket ne işe yarar, Aseket neye iyi gelir, Aseket kullananlar, Aseket kullanımı, Aseket uygulama, Aseket etkileri, Aseket faydaları bilgilerini içerir.

ASEKET nedir ve ne için kullanılır?

ASEKET etkin madde olarak deksketoprofen trometamol ve parasetamol içerir.

Deksketoprofen trometamol S-(+)-2-(3-benzoilfenil) propiyonik asidin trometamin tuzu, steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar (nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlar = NSAİİ) grubuna dahil ağrı kesici, iltihap giderici ve ateş düşürücü bir ilaçtır.

Parasetamol ağrı kesici olarak çeşitli ağrıların tedavisinde ve ateşli hastalıklarda ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılır.

ASEKET,

- Osteoartit (kireçlenme) belirti ve bulgularının tedavisinde,

- Romatoid artrit (eklemlerde ağrı ve şekil bozukluğuna neden olan devamlı bir hastalık) belirti ve bulgularının tedavisinde,

- Ankilozan spondilit (sırt eklemlerinde sertleşme ile seyreden ağrılı ilerleyici bir romatizmal hastalık) belirti ve bulgularının tedavisinde,

- Akut gut artriti (damla hastalığında görülen eklem iltihabı) tedavisinde,

- Akut kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde,

- Postoperatif (ameliyat sonrası) ağrı tedavisinde,

- Dismenore (ağrılı adet görme) tedavisinde kullanılır.

ASEKET, beyaz renkli, oblong, bikonveks 20 film kaplı tablet içeren şeffaf PVC/PVDC/Aluminyum folyo blister ambalajlarda piyasaya sunulur.