ARINNA 40 mg 28 enterik kaplı tablet Nedir

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arinna nedir, Arinna ne için kullanılır, Arinna ne ilacı, Arinna neye yarar, Arinna ne işe yarar, Arinna neye iyi gelir, Arinna kullananlar, Arinna kullanımı, Arinna uygulama, Arinna etkileri, Arinna faydaları bilgilerini içerir.

2.ARINNA nedir ve ne için kullanılır?

ARİNNA etkin madde olarak 40 mg pantoprazol’e eşdeğer 45.10 mg pantoprazol sodyum seskihidrat içeren, 14, 28 enterik kaplı (ilaç içeriğinin midede çözünmesini engelleyen kaplama) tablet içeren blister ambalajlarda bulunmaktadır.

Pantoprazol, midedeki asit salınımından sorumlu olan hücrelerdeki proton pompasını seçici olarak baskılar. Asidik ortamda aktif formuna dönüşür ve midede asit üretiminin son aşamasının baskılanmasmı sağlar. Pantoprazolun yaptığı mide asit baskılanması doza bağlı olup, bazal (24 saat boyunca gıda alımından bağımsız devam eden mide asit salmımı) ve uyarılmış (gıda alimim takiben mide asit salımmımn artması) asit salgılanmasını etkiler.

ARİNNA, H. Pylori (Helicobakter pylori)’nin (bir tür mikroorganizma) neden olduğu duodenal ve gastrik ülserde (ince barsak ve mide ülseri) tekrarı azaltmak amacıyla bu mikroorganizmanın eradikasyonu (yok edilmesi) için uygun antibiyotiklerle kombine olarak, peptik ülserde (Duodenal ve gastrik ülser), orta ve ileri derecede özofajiyal reflü de (mide içeriğinin asit salgısı ile beraber yemek borusuna geri kaçması ile ilgili hastalık), Zollinger -Ellison sendromu (Asit yapımının artışına neden olan bir hastalık) ve diğer patolojik hipersekresyonlu (aşırı asit salınımı) durumlarda endikedir.