ARBESTA PLUS 300 mg/25 mg 28 film tablet Nedir

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arbesta Plus nedir, Arbesta Plus ne için kullanılır, Arbesta Plus ne ilacı, Arbesta Plus neye yarar, Arbesta Plus ne işe yarar, Arbesta Plus neye iyi gelir, Arbesta Plus kullananlar, Arbesta Plus kullanımı, Arbesta Plus uygulama, Arbesta Plus etkileri, Arbesta Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.ARBESTA PLUS nedir ve ne için kullanılır?

ARBESTA" PLUS, irbesartan ve hidroklorotiyazid adlı iki etkin maddenin kombinasyonudur.

ARBESTA PLUS 300 mg irbesartan ve 25 mg hidroklorotiyazid içerir.

İrbesartan anjiyotensin II reseptör antagonistleri olarak bilinen bir tansiyon düşürücü (antihipertansif) ilaç grubuna dahildir. Anjiyotensin II vücutta üretilen bir maddedir ve kan damarlarında bulunan reseptörlerine bağlanarak damarları büzer. Bu durum kan

basıncının artmasına yol açar. İrbesartan anjiyotensin-II maddesinin bu reseptörlere bağlanmasını önler. Bu sayede kan damarları gevşer ve kan basıncı düşer.

Hidroklorotiyazid, tiyazid grubu idrar söktürücü (diüretikler) ilaçlardandır. idrar çıkarılmasını artırır ve bu sayede kan basıncının düşmesine neden olur.

• ARBESTA PLUS içindeki bu iki etkin madde birlikte, bu ilaçların tek başlarına verildiklerinde görülene nispeten kan basıncını daha ileri şekilde düşürürler.

• ARBESTA" PLUS yüksek kan basıncının (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde kullanılır.

• Doktorunuz size ARBESTA PLUS'ı aşağıdaki nedenlerden dolayı reçetelemiş olabilir:

— Kan basıncınız (tansiyonunuz) yüksekse, düşürmek için

— Kan basıncınız tek başına irbesartan veya hidroklortiyazid kullanmanıza rağmen yeterli oranda kontrol altına alınamadığı için

(i)

• ARBESTA PLUS, 28 ve 90 tablet içeren ambalajlar ile kullanıma sunulmaktadır.