ARAVA 100 mg 3 film tablet Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arava nedir, Arava ne için kullanılır, Arava ne ilacı, Arava neye yarar, Arava ne işe yarar, Arava neye iyi gelir, Arava kullananlar, Arava kullanımı, Arava uygulama, Arava etkileri, Arava faydaları bilgilerini içerir.

2.ARAVA nedir ve ne için kullanılır?

• ARAVA 100 mg film tablet romatizmaya karşı kullanılan ilaç grubuna dahildir ve 100 mg leflunomid içerir.

• ARAVA 100 mg film tablet beyaz / beyaza yakın renkte, 1 cm. çapında, film kaplı, yuvarlak kabartma olarak ZBP baskılıdır. Tabletler 30 film tablet içeren kutularda bulunur.

• ARAVA erişkinlerde sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif romatoid artrit ve yine sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif psöriyatik artrit tedavisinde kullanılır.

• Romatoid artritin belirtileri tutulan eklemde iltihap, şişlik, hareket zorluğu ve ağrıdır. Tüm vücudu etkileyen diğer belirtiler iştah kaybı, ateş, enerjide azalma ve kansızlık (kırmızı kan hücrelerinde azalma, anemi) olarak sayılabilir.

• Aktif psöriatik artrit belirtileri ise tutulan eklemde iltihap, şişlik, hareket zorluğu, ağrı ve yama şeklinde kırmızı pullu deri döküntülerini içerir.