AQUA-CARBO 50 G/240 ml kullanıma hazır sulu aktif karbon içeren süspansiyon Dozu

Orfoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aqua Carbo dozu, Aqua Carbo dozaj, Aqua Carbo doz aşımı, Aqua Carbo uygulama, Aqua Carbo kullanım şekli, Aqua Carbo kullanımı, Aqua Carbo kullanım süresi, Aqua Carbo açmı tokmu, Aqua Carbo nedir, Aqua Carbo ne için kullanılır, Aqua Carbo nasıl kullanılır, Aqua Carbo faydaları, Aqua Carbo etkileri, Aqua Carbo günde kaç kez, Aqua Carbo sabah mı akşam mı, Aqua Carbo fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

• AQUA-CARBO, zehirlenme sonrası mümkün olan en kısa sürede kullanılmalıdır.

• En düşük tedavi edici doz, genellikle vücut ağırlığının kilogramı başına 1 gram dır.

• Bir zehirlenme olayında hastanın kurtulabilmesi için uygulanması gereken en düşük tedavi edici dozlar aşağıda belirtilmiştir:

Yetişkinler için: 50-100 gram AQUA CARBO (240-480 ml) 1-12 yaş için: 25-50 gram AQUA CARBO (120-240 ml)

Uygulama sıklığı ve süresi:

Etkin maddesini zamanla yavaş yavaş salan ilaçlarla oluşmuş zehirlenmelerde tekrarlı doz uygulamaları zorunlu hale gelebilir.Tekrarlı dozlar doktorun tavsiye edeceği şekilde en az 4-6 saatte bir kullanılır.

Uygulama şekli:

AQUA-CARBO kullanılmadan önce tüp avuç içerisinde sıkılıp, yoğrulup, kuvvetlice çalkalanır.Böylece düzgün bir karışım sağlanacaktır.Daha sonra tüpün ağzı kesilir.

• Eğer mide veya burun-mide sondası yardımı ile verilecekse; AQUA-CARBO tüpünün konik ağzı paketin içindeki adaptörlerden biri kullanılarak doğrudan sondaya bağlanır ve tüp sıkılır.

• Eğer ağız yolundan normal bir şekilde içirilecekse veya içilecekse; AQUA-CARBO bir bardağa veya kaba sıkılarak boşaltılır. Sonra normal olarak ağızdan içilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği: AQUA-CARBO’ nun böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirliği ve etkinliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: AQUA-CARBO’nun 12 aydan küçük bebeklerde (1 yaş altı) güvenilirliği ve etkinliği incelenmemiştir. Özellikle çocuk hastalarda (1-12 yaş arası) AQUA-CARBO’nun sorbitolle birlikte kullanımı şiddetli dehidratasyona sebep olur.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı halinde herhangi bir ters veya olumsuz etki görülmesi olası değildir.