APRODENT FORT 550 mg film 20 tablet Kontrendikasyonları

Dentoral Medifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aprodent Kontrendikasyonları, Aprodent Sakıncaları, Aprodent etkileri, Aprodent alerji, Aprodent kullanım alanları, Aprodent zararları, Aprodent belirtileri, Aprodent kullanım süresi, Aprodent kullanım şekli, Aprodent etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

APRODENT FORT, naproksen veya naproksen sodyum içeren reçeteli ve reçetesiz satılan ürünlere karşı alerjik reaksiyonları olan hastalarda kontrendikedir. Ayrıca asetilsalisilik asit veya diğer nonsteroidal antiinflamatuvar/analjezik ilaçların astım sendromu, rinit ve nazal polip oluşturduğu hastalarda da kontrendikedir. Her iki tip reaksiyon da ölümcül olabilir. Bu tür hastalarda naproksene karşı anafilaksi benzeri ciddi reaksiyonlar bildirilmiştir.

APRODENT FORT, daha önceki NSAİ ilaç tedavisi ile ilişkili olarak geçirilmiş veya halen aktif gastrointestinal kanama veya perforasyonu olan hastalarda, aktif veya geçirilmiş tekrarlayan peptik ülser/hemorajisi olan hastalarda (iki veya daha fazla kez, ayrı ayrı kanıtlanmış ülser veya kanama) kontrendikedir.

Şiddetli renal, hepatik yetmezlik ya da şiddetli kalp yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır. Koroner arter bypass cerrahisi öncesi ve sonrası kullanılmamalıdır.