APRANAX SEMIPLUS 20 film tablet Kontrendikasyonları

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apranax Semiplus Kontrendikasyonları, Apranax Semiplus Sakıncaları, Apranax Semiplus etkileri, Apranax Semiplus alerji, Apranax Semiplus kullanım alanları, Apranax Semiplus zararları, Apranax Semiplus belirtileri, Apranax Semiplus kullanım süresi, Apranax Semiplus kullanım şekli, Apranax Semiplus etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Naproksen sodyuma ve kodeine aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Asetilsalisilik asit’e ve diğer nonsteroid antiinflamatuarlara karşı astım, rinit ve ürtiker gibi allerjik reaksiyonlar gösteren hastalarda, bu grup ilaçlar arasında çapraz alerjik reaksiyonlar oluşabileceğinden kullanılmamalıdır. Bu hastalarda naproksen sodyum tedavisi ile şiddetli anaflaktik reaksiyonlar bildirilmiştir.

APRANAX SEMİPLUS, koroner arter by-pass greft (KABG) cerrahisinde, peri-operatif ağrı tedavisinde kontrendikedir. (Bakınız, bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri)

APRANAX SEMİPLUS, daha önceki NSAİ ilaç tedavisi ile ilişkili olarak geçirilmiş veya halen aktif gastrointestinal kanama veya perforasyonu olan hastalarda, aktif veya geçirilmiş tekrarlayan peptik ülser/hemorajisi olan hastalarda (iki veya daha fazla kez, ayrı ayrı kanıtlanmış ülser veya kanama) kontrendikedir.

Her ikisi de, plazmada naproksen iyonu olarak dolaşacağından, naproksen içeren preparatlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Şiddetli renal, hepatik yetmezlik ya da şiddetli kalp yetmezliği, akut solunum depresyonu, paralitik obstrüktif hava yolu hastalıkları (Örn: Amfizem), astma, intrakranial basıncı arttıran durumlar, akut alkolizm durumlarında kullanılmamalıdır.

Gebeliğin son trimesterinde kontrendikedir.